מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהמדריכיםהטיפול במחלה פוליציסטית אוטוזומלית דומיננטית של הכליות

הטיפול במחלה פוליציסטית אוטוזומלית דומיננטית של הכליות

על הטיפול ב-ADPKD - מחלה פוליציסטית אוטוזומלית דומיננטית של הכליות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחלה פוליציסטית אוטוזומלית דומיננטית של הכליות הנקראת באנגלית ADPKD (Autosomal Dominant Polycystic Kidney Disease) הינה מחלה גנטית תורשתית, המערבת איברים שונים, בעיקר את הכליות. המחלה מאופיינת בהתפתחות של ציסטות מרובות בשתי הכליות ובאיברים נוספים, כמו כבד, לבלב ועוד.

 

לא קיים עדיין טיפול המוביל לריפוי של המחלה. מטרת הטיפול מכוונת לטיפול בסיבוכים הכליתיים והחוץ-כליתיים המתפתחים, בכדי לצמצם תחלואה נוספת ותמותה. בשנים האחרונות חלה התקדמות רבה מאוד בהבנת המנגנונים המובילים להתפתחות הציסטות במחלה, וכיום מפתחים טיפולים חדשים (שעדיין נמצאים במחקר), שמטרתם למנוע התפתחות של הציסטות ועל-ידי כך למנוע את מחלת הכליות המתקדמת.

 

טיפול בכאבים

 

טיפול במשככי כאבים לתקופות קצרות, בהן יש כאבים. אם יש ציסטות גדולות מאוד הגורמות ללחץ על מבנים סמוכים בבטן, יש צורך לעיתים לנקז אותן באופן ניתוחי, ולנקז מהן הנוזל, בכדי לצמצם את הלחץ המקומי. לעיתים יש אפילו צורך בניתוח להוצאת כליה.

 

טיפול בדימום מציסטה

 

הטיפול הוא מנוחה, משככי כאבים ושתייה מרובה. נדיר שהדימום הוא מאסיבי ומצריך טיפול במוצרי דם. במקרים חריגים בהם הדימום קשה, יש צורך באשפוז לצורך השגחה וטיפול.

 

טיפול בזיהומים בדרכי השתן ובזיהום של ציסטה

 

כאשר קיים זיהום סימפטומטי, יש לטפל באנטיביוטיקה. לעיתים דרוש טיפול ממושך. יש צורך לתת אנטיביוטיקה שיכולה לחדור לתוך הציסטות, כמו ציפרוקסין, טריביד או רספרים. אם החום נמשך מעל 1-2 שבועות תחת טיפול אנטיביוטי, יש לעיתים צורך בניקוז ניתוחי של הציסטה המזוהמת.

 

טיפול ביתר לחץ דם

 

שליטה ביתר לחץ הדם חיונית. יתר לחץ דם לא מאוזן מגביר את קצב התדרדרות מחלה הכליה ומחמיר גם סיבוכים חוץ כליתיים. מומלץ להוריד את לחץ הדם לערכים של פחות מ-125/75 מ"מ כספית, ולכלול בתרופות להורדת לחץ הדם תרופה מקבוצת מעכבי האנזים המהפך (ACE inhibitor), כמו קפטופריל, אנלפריל וכדומה.

 

טיפול בציסטות בכבד

 

במרבית המקרים הציסטות בכבד אינן סימפטומטיות ואין צורך בטיפול ספציפי. יש להימנע מאלכוהול ותרופות הפוגעות בכבד ורצוי להימנע משימוש בגלולות המכילות אסטרוגנים, המגדילות את הציסטות.

 

טיפול בקרע מפרצת מוחית

 

קרע של מפרצת ודימום תוך מוחי מצריך לרוב התערבות ניתוחית. מפרצות בגודל פחות מ-5 מ"מ אינן גורמות לסימפטומים ואינן מצריכות טיפול, אלא מעקב שנתי אחר גודלן. במידה וגודלן הולך ועולה, מומלץ לנתחן על מנת למנוע ולהפחית סיכון לדימום. מפרצות מעל 10 מ"מ בסיכון לקרע, ולכן מומלץ בכל מקרה לנתחן.