מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהחורף מעורר תאווה למתוקים

החורף מעורר תאווה למתוקים

חוקרים ישראלים מצאו כי בניגוד להערכות עד כה, הקיץ לא מביא עמו עלייה בתיאבון למאכלים מלוחים, ואף מוביל לירידה בהעדפה למתוקים בהשוואה לימי החורף


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מתי אנחנו מעדיפים לאכול מלוח? ומתי מתוק? עד כה העריכו רבים מהחוקרים כי חלה עלייה בצורך של הגוף למלוח בחודשי הקיץ, על רקע תהליכי התייבשות ואובדן מלח ונוזלים, בהשוואה לחורף. הקיץ גם מזוהה בעבודות רבות עם העדפה למאכלים מתוקים יותר, על רקע החופש הגדול של הילדים, חגיגות הים-בריכה והעלייה בהוצאת אנרגיה מחוץ לבית.

 

אולם עתה מדווח מחקר חדש כי מגמות אלה אינן בעלות אחיזה במציאות, לפחות לא במציאות הישראלית. במחקר מפתיע שבחן את העדפתם של סטודנטים מצפון הארץ למאכלים מלוחים ומתוקים, נמצא כי לא קיים הבדל בהעדפה למלוח בין הקיץ לחורף, למרות הבדלים של 10 מעלות בטמפרטורה החיצונית בימים שבהם נבדק הנושא, ואילו ההעדפה למאכלים מתוקים אפילו יורדת בקיץ בהשוואה לחורף, בשונה ממה שהעריכו מראש.

 

להמליח את המרק בחורף

 

במחקר, שנערך על ידי פרופ' מיכה לשם מהחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, השתתפו 140 סטודנטים מאוניברסיטת חיפה בגיל 24.2 בממוצע, מרביתם נשים (78%). הנבדקים נתבקשו למלא שאלונים ולהשתתף במבחני העדפת מזונות וטעימות, לרבות בחירת חטיף מתוק או מלוח, טעימות של מרק מלוח ותה ממותק וכן טעימה של תמיסות בעלות דרגות שונות של מתיקות ומליחות. הנבדקים ביצעו את המבדק הן בחורף, כשהטמפרטורה החיצונית הממוצעת שנמדדה עמדה על 17 מעלות ובמעבדה על 20 מעלות, והן בקיץ כשהטמפרטורה בחוץ הייתה 27.5 מעלות ובמעבדה 24 מעלות. לפני המחקר נתבקשו הנבדקים שלא לאכול ולשתות מים בלבד למשך שעתיים.

 

ככלל, נמצא בניגוד להערכות כי העדפת מזונות מלוחים, כפי שהוגדרה במחקר על פי תוצאות המבדקים השונים, הייתה שכיחה יותר בחורף (ציון ממוצע של 57.2 נקודות לנבדקים שהשתתפו במחקר בחורף) בהשוואה לקיץ (ציון ממוצע של 53.9 נקודות).

 

גם העדפה למתוקים הייתה משמעותית יותר בקרב נבדקים שהשתתפו במחקר בחורף (ציון 59 בממוצע), בהשוואה לאלו שהשתתפו בקיץ (ציון 52.8 בממוצע). אפילו ספציפית במבחני טעם, הנטייה להמליח את המרק הייתה גבוהה יותר בחורף, וכך גם הנטייה להמתיק את התה.

 

בסיכום הממצאים, לא נצפו הבדלים מובהקים סטטיסטית בהעדפה למלוח בין הקיץ לחורף, ואילו ההעדפה למתוק נצפתה באופן מובהק בקיץ יותר מאשר בחורף.

 

בנוסף, נמצא במחקר במפתיע כי דווקא בקיץ עוצמת המליחות והמתיקות של תמיסות שנתבקשו הנבדקים ללגום הייתה חזקה יותר, והנחת החוקרים כי העלייה בטמפרטורות בתוך המעבדה בימי הקיץ כפי הנראה הובילה להתחזקות עוצמת הטעם של התמיסות.

 

המחקר נתמך על ידי הקרן הישראלית למדע ומשרד הבריאות וממצאיו מדווחים בגיליו ינואר 2017 של כתב העת Appetite.

 

המאבק בסוכר ובמלח

 

בשנים האחרונות גוברת המודעות לסיכונים שבצריכה מוגברת של מזונות מתוקים והקשר שיש לה למגפת ההשמנה הפוקדת מדינות מערביות ואוכלוסיות שמאמצות אורח חיים מערבי. מחקר אמריקאי מאוניברסיטת אמורי שפורסם באפריל 2010 העלה כי ככל שיותר סוכר מוסף למזון, פרופיל השומנים בדם נמצא במצב רע יותר ויש עלייה בסיכון למחלות לב וכלי דם.

 

מחקר אמריקאי נוסף מאוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו שפורסם נובמבר 2015 חיזק את ההנחות כי הסוכר רעיל, והעלה כי ילדים עם השמנה והתסמונת המטבולית שהותאמה להם דיאטה דלת סוכר השתפרו במצבם הבריאותי תוך תשעה ימים בלבד.

 

כמו כן, המודעות בשנים האחרונות עולה באשר לסיכונים בצריכה מוגברת של מלח. צריכת מלח מהווה כבר שנים גורם סיכון מוכח ליתר לחץ דם,
ונמצא כי צמצום בצריכת מלח מהווה את אחד הפתרונות ליתר לחץ דם עמיד לטיפול תרופתי. חשיפה גבוהה למלח נקשרה בעבודות רבות גם למחלות לב.

 

במדינות רבות דווח בשנים האחרונות על יוזמות לצמצום צריכת המלח. בארה"ב קבע באפריל 2010 פאנל של רופאים אמריקאים מטעם המוסד לבריאות (IOM) כי יש להגביל בחקיקה את כמות המלח המוסף למזון מעובד,ובשנת 2016 פרסם מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) מסמך המעודד חברות מזון להפחית באופן וולונטרי את המלח המוסף למזונות מעובדים.

 

בישראל החל בשנה החולפת קמפיין של משרד הבריאות שמבקש להמעיט בשימוש במלח בבישול ואכילה המקדם צמצום של כמויות המלח במזון מתועש המיוצר במדינה. במחקר הנוכחי דיווחו 31% מהנבדקים בחורף ו-20% מהנבדקים בקץ כי הם מגבלים את צריכת המלח.

 

ממצאי המחקר הנוכחי מתנגשים עם ממצאים מעבודה קודמת שבוצעה בשיתופו של פרופ' לשם, שפורסמה בינואר 2008 בכתב העת Appetite
והעלתה כי בדואים המתגוררים בדרום הארץ מעדיפים מזונות מלוחים, כשהסיבה ששוערה אז היא בניסיון להימנע מהתייבשות ומאובדן מלחים בימי החום. כעת מתברר כי ההעדפה של מזונות מלוחים אינה קשורה בהכרח לחשיפה לטמפרטורות גבוהות בקיץ, ומושפעת ככל הנראה מגורמים אחרים.
עם זאת, בספרות הרפואית מוצגים גם ממצאים התומכים במחקר הנוכחי, למשל מחקר בעכברים מדרום קוריאה שפורסם עוד בשנת 1994, והצביע על עלייה בצריכת מלח דווקא בקרב עכברים שנחשפו לטמפרטורות קרות המדמות ימים חורפיים.

 

 

Appetite, doi: 10.1016/j.appet.2016.09.017