החורף כאן - מרקים טעימים ובריאים
חברים (99)
תגובות
תגובות
15/11/12 7:48
בוקר טוב לכולם,
היום "יש" לי קצת זמן ח.ח.ח והנה אני מוצאת את עצמי כאן בכיף - מחפשת לעצמי ארוחות שמתבססות על חלבונים - מצד אחד חושבת להוריד בכלל את הלחם מהתפריט אבל מצד שני אין להוריד לחם מהתפריט כי הוא טוב לשיער בעקר (מחזק, נותן ברק וכו') וכן משביע זה העיקר
ובכן אי אפשר להוריד לגמרי פחמימות מהתפריט אבל ניתן להמעיט בהן
החלטתי שבשבוע הבא אתמקד יותר על חלבונים - גבינות / מעדנים / דגים / עוף וכן הלאה ונראה מה יהיה
לגבי מרקים -
משפחת הקטניות כוללת אפונה, חומוס,סויה, תורמוס, מש, פול, אזוקי, עדשים ושעועית לסוגיה. הקטניות עשירות בחלבון (בשילוב עם דגנים הן מספקות לגוף חלבון מלא), בברזל, בסידן ובאשלגן, אך דלות בשומן.
אם אתם מעוניינים לקנות קטניות מבושלות, מומלץ לרכוש אותן קפואות ולא בקופסת שימורים, שכן בתהליך השימור משתמשים בכמויות גבוהות במיוחד של נתרן (מלח). אם בכל זאת קניתם קופסת חומוס או שעועית, לפני ההכנה כדאי לשפוך את תוכן הקופסא למסננת, לסנן ולשטוף. כך תפחיתו את המלח ואת חומרי השימור וטעם הלוואי שלהם. שעועית ואפונה משווקות גם בצורתן הטרייה – בתוך התרמיל – וזמן בישולן קצר. סויה בתרמיל משווקת בארץ כמוצר קפוא הנקרא אדממה
בישול קטניות
ניתן לבשל כמות גדולה של קטניות ואז לסנן ולהקפיא. למעט עדשים כתומות ומש, שמתבשלים תוך חצי שעה ללא השריה, מומלץ להשרות את הקטניות היבשות למשך כשש שעות לפני בישולן. שעועית, פול, חומוס ותורמוס דורשים בישול ממושך, אך בישול בסיר לחץ ו/או הוספת מעט סודה לשתייה למי הבישול מקצרים את משך הבישול לכדי פחות משעה. סודה לשתייה גם מפחיתה את היווצרות הגזים, שלעתים מלווים אכילת קטניות אלה. כדאי לזכור, שחיידקי המעיים מתרגלים בהדרגה לפירוק הקטניות, כך שעם הזמן מערכת העיכול מסתגלת לקטניות וכמות הגזים פוחתת. אפונה, עדשים, מש ואזוקי קלות יותר לעיכול ולא גורמות לגזים. להפחתת הגזים ולשיפור הערך התזונתי, מומלץ להנביט את הקטניות.
הקטע על הקטניות ובישולן נלקח מהאתר http://veg.anonymous.org.il/art637.html
שיהיה לכם יום קסום ונפלא
באהבה
תגובות
13/11/12 21:21
:)
תגובות
31/10/12 9:53
למיי-רב
להשרות אפונה יבשה. ביום למחרת לשטוף היטב,למלא סיר מעל גובה האפונה, להוסיף גזר חתוך לקוביות קטנות, לצרף שום, כמה חתיכות, להוסיף קוסברה, מלח,ומעט פלפל שחור+כרכום. להרתיח ולהנמיך מעט את הלהבה. להציץ מידי פעם, ןלהוסיף בסוף מים עד גובה מלוא הסיר (לאחר שהאפונה רכה) להוסיף כף/שתיים מרק עוף להרתיח מעט, שוב לפזר קוסברה, והמרק מוכן.
תגובות
תגובות
02/02/11 8:38
מרק אפונה ונענע (סגנון מעריב)
ל - 6 מנות
מעט שמן זית
2 בצלים קצוצים
1/2 ק"ג אפונה קפואה
2 קישואים חתוכים דק
מעט אגוז מוסקט
2-4 כפיות מלח 1/4 כפית פלפל לבן
מעט פלפל שחור
חופן נענע קצוצה
1/2 קופסת ריקוטה
1 מטגנים את הבצל במעט שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית עד שמתרכך
2. מוסיפים אפונה, קישואים ומטגנים 3 דקות
מוסיפים 4-5 כוסות מים רותחים עד לכיסוי
מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה
3 מנמיכים את האש ומבשלים כ- 15 דקות
4 מוסיפים את הנענע ומבשלים 5 דקות נוספות
5 מסירים מהאש, מוסיפים את הריקוטה וטוחנים בבלנדר ידני
מסננים את המרק ו מגישים
תגובות
29/12/10 19:21
תודה לך איריס היקרה. כל מה שאני מבין ומנוסה זה
בהפחתת משקל והתאמתו לטבלת-השקילה. השמנה, כמו נפיחות, דלקת או חום, היא איתות לכוחות הגוף והנפש להתגייס לסילוקם של הפולשים. עודפי מזון גם הם נמנים עם הפולשים. אני מקווה שתסלקי את הפולשים וכל תופעות הלוואי של ההשמנה תעלמנה.
תגובות
25/12/10 10:25
הלינק מוביל לדף הראשי של מתכוני ארוחה חמה, יש לגלול קצת למטה- זה המתכון השלישי שנקרא מרק עדשים כתומות
תגובות
תגובות
תגובות
תגובות
26/09/12 11:02
אכן מרגישים את הסתו וגם אני מכירה את מרק הבורשט של סבתא אבל אשמח לשתף במרק הצורבה הרומני מהבית קצת עבודה,אבל שווה כל השקעה.
חומרים צרור סלרי חצי צרור שמיר וכמה ענפי פטרוזילה
בצל כמה שיני שום,שני גזרים, פלפל ירוק בהיר,אדום, וצהוב ,עגבניה אחת וקישוא ותפוח אדמה אחד,או בטטה או שניהם
אתת כל הירקות חותכים לקוביות ומטגנים במעט שמן זית
מוסיפים מים עד כמחצית הסיר,וומרתיחים,
עוברים להכנת כדורי הבשר
חצי קילו בשר בקר וחצי כוס אורז, פרוסת חלה ,רטובה ומעוכה בצל קצוץ,דק, דק ושן שום מעוכה
כשהמים רותחים יוצרים כדורים ומוסיפים אותם.
תיבול:בכוס מים רותחים אני ממיסה ,2 כפות מרק עוף
כף תיבול צלי,כפית פפריקה מתוקה,וקצת פלפל שחור
לבשל כשעה ובתאבון וכן אנא השתמשו בסיר גדול
לא לדאוג, נגמר מהר.
99 חברים בקבוצה
החורף כאן - מרקים טעימים ובריאים
אודות הקבוצה
החורף כבר כאן, בואו לחלוק את מתכוני המרק הטעימים והבריאים שלכם.
חורף חם וטעים!
מנהלי הקבוצה
החורף כאן - מרקים טעימים ובריאים
מנהלי הקבוצה
אודות הקבוצה
החורף כבר כאן, בואו לחלוק את מתכוני המרק הטעימים והבריאים שלכם.
חורף חם וטעים!
יצירת קבוצה חדשה
קבוצות הן כלי נהדר להתדיינות עם שאר חברי הקבוצה על נושאים שרלוונטיים לקהילה לה אתם שייכים.
מינרבה1
מי יתן, שאפשר יהיה לטייל בחוץ בלי לקפוא