הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
הורמון התיאבון
עלייה בעוררות ובפעילות בזמן הציפיה לארוחה, מוגדרת כ "פעילות הנובעת מציפיה למזון" -food anticipatory activity - FAA, היא תלויה בפעילות המחזורית של מעגל המזון- תיאבון, שמיקומו המדויק והמסרים המועברים על ידו אינם ברורים דים.
ידוע שהורמון הגרלין מופרש בשלב הציפיה לארוחות הניתנות בזמנים קבועים.
בעבודה זו הראו החוקרים שמתן גרלין מעלה את הפעילות בחיות שאינן מורעבות גם בהעדר מזון. בחיות החסרות את הקולטן לגרלין, תגובת ה FAA חלשה באופן משמעותי. באופן מרשים המדידה הכמותית של העלייה בפעילות לפני הצגת המזון מתפלגת בצורה גאוסינית בעכברים נורמאלים וגם באלו החסרים קולטן לגרלין, רק שלאחרונים משרעת העקומה קטנה יותר.
בשתי הקבוצות כאשר העכבר מתחיל את הפעילות הקשורה בציפיה למזון, הוא ימשיך בפעילות זאת עד להגעת המזון, תצפית המעידה על כך שגרלין קובע את הסף לתחילת הפעילות.
תאים המבטאים גרלין מושפעים מחלבוני מחזור (חלבונים שרמתם משתנה בצורה מחזורית), כך שהביטוי של חלבונים אלו ושל גרלין הוא מחזורי כמחזור יום - לילה.
תגובה לילית תתקבל בדיאטה המבוססת על אכול ככל שתרצה או על צום של 48 שעות. הגרלין יוצר את הצפיה בלי קשר לנוכחות המזון.
בעכברים אשר באופן התנהגותי שובש שעונם הביולוגי, בניגוד לחיות נורמאליות, אין ירידה ברמת גרלין.
מסקנת החוקרים שגרלין וחלבוני המחזור מסונכרנים לזמני הארוחות ולא למחזור היממה כפי שהיה מקובל לחשוב, ותאי הקיבה המפרישים הורמונים אלו משפיעים על המוח ואיברי מטרה אחרים ליצירת מחזור יממתי של ארוחות.
Proc Natl Acad Sci U S A, 2009, 106 (32), 13582-13587
למה לאכול יותר מדי משרה עלינו מצב רוח מדוכדך?
כמו שכולנו מרגישים המערכות שלנו קשורות זו בזו ולאט לאט גם המדענים חושפים את הקשרים. חוקרים מטקסס גילו אספקט חדש של הורמון "הרעב" גרלין, הוא מרגיע דיכאון...האמת שאם נחשוב על זה נראה שזה לא מפתיע שכן כשאנחנו רעבים, רצוי שיהיה לנו מצב רוח טוב כדי שנשיג לעצמנו את המזון החסר ביתר הצלחה.