אוסטאופורוזיס
מנהלי קהילה
הורמון בלוטת יותר הכליה DHT והעצם
על הורמון DHT, בלוטת הערמונית והעצם
במאמר חדש שפורסם ב Annals of Internal Medicine מדווחים חוקרים כי טיפול ב- Dihydrotestosterone (DHT) במשך 24 חודשים אינו משפיע על גדילת הערמונית, אך עשוי להביא לירידה בצפיפות המינראלים של עצם עמוד השדרה, אך לא בעצם הירך.
לדברי החוקרים, הגדלה שפירה של הערמונית עולה עם הגיל ועשויה להוביל לפגיעה משמעותית באיכות החיים בגברים מבוגרים. לעיתים קרובות נדרש טיפול כירורגי להקלה על התסמינים. עלתה השערה כי טיפול בהורמונים גבריים ארוך-טווח עשוי לעכב את גדילת הערמונית, וכך להפחית או לדחות את הצורך בהתערבות ניתוחית.
מדגם המחקר כלל 114 גברים בריאים מעל גיל 50, ללא מחלה ידועה של הערמונית. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב-DHT (70 מ"ג) או פלסבו, שניתנו כל יום למשך שנתיים. כל שישה חודשים נלקחו דגימות דם וחולקו שאלונים למשתתפים, נפח הערמונית נמדד באמצעות בדיקת אולטרה-סאונד ונבדקה צפיפות העצם.
החוקרים תיעדו עליה בנפח הערמונית הכולל (29%), בנפח החלק המרכזי של הערמונית (75%) ורמות PSA (הנוגדן לרקמת הערמונית) בדם (15%). עם זאת, לטיפול ב-DHT לא הייתה השפעה על שינויים אלו.
בהשוואה לפלסבו, טיפול ב-DHT הפחית את צפיפות המינראלים של עצם עמוד השדרה המותני (1.4%), אך לא בצפיפות ה עצם הירך.
לטיפול ב-DHT במשך 24 חודשים לא הייתה השפעה על גדילת הערמונית, לטובה או לרעה, אך הטיפול הוביל לירידה בצפיפות המינראלים של עצם עמוד השדרה אך לא בעצם הירך. לממצאים השלכות חשובות בגברים מבוגרים.
החדשה פורסמה באתר E-med