מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותהוכחה חדשה על יעילות של מיץ חמוציות

הוכחה חדשה על יעילות של מיץ חמוציות

ראיות מדעיות חדשות על יעילותו של מיץ חמוציות למניעת זיהומים בדרכי השתן


כוס מיץ חמוציות לטיפול ומניעה של זיהום בדרכי השתן( צילום:PantherMedia)
כוס מיץ חמוציות לטיפול ומניעה של זיהום בדרכי השתן( צילום:PantherMedia)

עדויות חדשות על הדרך בה נלחם מיץ חמוציות בחיידקים הגורמים לזיהומים בדרכי השתן. המחקר הוצג בכנס השנתי של האגודה האמריקנית לכימיה שהתקיים בבוסטון.

 

ממספר רב של יסויים קליניים מבוקרים בבני האדם יש להסיק כי מיץ חמוציות באמת יעיל במניעת דלקות בדרכי השתן, "אמר ד"ר טרי אן קמיסנו, אחד מחוקרים המובילים של המחקר הנוכחי. יש לכך   השלכות חשובות, אם להתחשב בגודל הבעיה שוקל והעלויות הכרוכות.

 

האומדנים מצביעים על כך שזיהומים בדרכי השתן (UTI) מובילים ל- 8 מיליון ביקורים רפואיים מדי שנה, בעלות כוללת של יותר מ -1.6 מיליארד דולר. זיהום בדרכי השתן יכול להתרחש בכל מקום במערכת השתן שבין השופכה ( הפתח שבו שתן מופרש מהגוף) ועד הכליות. נשים נמצאות בסיכון גבוה יותר, כאשר לפחות כל אישה מ-3 נשים חוותה זיהום. מחקרים מראים כי רק מחצית מהנשים עם זיהום בדרכי השתן פונות לטיפול רפואי.

 

המחקר הנוכחי יצא כדי לשפוך אור על הדרך בה נלחם מיץ חמוציות בחיידק  E.coli, הגורם השכיח ביותר של זיהום בדרכי השתן. המחקר כלל זני E.coli שנאספו משתן של מתנדבים בריאים לפני ואחרי הצריכה של מיץ חמוציות. לאחר מכן המדענים בדקו את יכולת E.coli להיצמד יחד וליצור שרשרות אשר מספקות לחיידקים סביבה נוחה לשגשוג.

 

המדענים הגיעו למסקנה כי מיץ חמוציות מונע מ- E.coli להידבק לחיידקים אחרים על פני צלוחית פטרי וכך לא נוצרות שרשרות של חיידקים. E.coli אשר אינו נצמד, יש לו סיכוי טוב יותר להישטף ממערכתה שתן. התוצאות מראות כי חומרים מרכיבים במיץ חמוציות יכולים להגיע לדרכי השתן ולמנוע הידבקות חיידקים בתוך 8 שעות לאחר צריכת מיץ חמוציות.

 

ד"ר קמסנו הביע הסתייגויות לגבי טיפול עצמי בזיהום בדרכי השתן. לדבריו, אנשים שחושדים בזיהום צריכים לפנות לעזרה רפואית. זיהום בדרכי השתן יכול להתקדם במהירות ואם אינו מטופל באמצעות אנטיביוטיקה, עלול לגרום למחלה קשה, בעיקר אצל ילדים, אנשים עם מחלות כרוניות וקשישים.

 

מתוך-ScienceDaily

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן