מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
ההשפעה של שתי מנות אבוקדו בשבוע
מחקר שנערך בקרב יותר מ-110,000 נבדקים שהיו במעקב במשך 30 שנה העלה כי אכילת לפחות שתי מנות אבוקדו בשבוע עשויה להפחית את הסיכון למחלות לב בחמישית
מתלבטים מה להכניס לכריך? אם תחליפו את הגבינות השמנות, החמאה או הנקניק באבוקדו, תיטיבו עם הבריאות שלכם. חוקרים מאוניברסיטת הרווארד מצאו כי אכילת הפרי באופן קבוע מפחיתה את הסיכון למחלות לב.
המחקר החדש התבסס על נתונים של יותר מ-68,000 נשים ו-41,000 גברים שהשתתפו בשני מחקרי מעקב ארוכי טווח שבחנו גורמי סיכון למחלות כרוניות בארה״ב: מחקר האחיות ומחקרי עובדי מקצועות הבריאות. בתחילת המחקר כל המשתתפים היו ללא רקע של סרטן, מחלות לב ושבץ. הנבדקים מילאו שאלוני תזונה כל ארבע שנים, במהלך 30 שנות מעקב.
לאחר שהחוקרים נטרלו בניתוח הנתונים משתנים שקשורים לאורח החיים ולתזונה של הנבדקים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, נמצא כי בהשוואה לאנשים שלא צורכים אבוקדו, אלו שצרכו שתי מנות או יותר של אבוקדו בשבוע היו בסיכון נמוך ב-16% למחלות לב וכלי דם וסיכון נמוך ב-21% למחלת לב כלילית. מנה אחת של אבוקדו הוגדרה כחצי אבוקדו או חצי כוס של אבוקדו – כ-80 גרם.
מה יש באבוקדו?
המחקר שפורסם בכתב העת של איגוד הלב האמריקני (JAMA) הוא מחקר תצפיתי, וככזה הוא לא יכול להוכיח כי הקשר שנצפה הוא קשר של סיבה ותוצאה. עם זאת, ריכוז הרכיבים הבריאים הייחודי באבוקדו בהחלט יכול להסביר את הממצאים.
אבוקדו עשיר בשומן - אך רובו שומן חד בלתי רווי שצריכתו מפחיתה את הסיכון למחלות לב וכלי דם, כשנצרך במתינות. בנוסף לכך, אבוקדו מכיל כמות יפה של סיבים תזונתיים שתורמים בין היתר להפחתת רמות הכולסטרול ולוויסות רמות הסוכר בדם. עוד רכיבים באבוקדו שעשויים לתרום להפחתת הסיכון למחלות לב הם פיטוסטרולים - הדומים במבנה שלהם לכולסטרול ומתחרים על הספיגה במעי וכך מפחיתים ספיגה של כולסטרול ממזון במעי ומסייעים להפחתת רמות הכולסטרול בדם.
האבוקדו הוא גם אחד המזונות העשירים ביותר באשלגן ובמקביל, תכולת הנתרן בפרי נמוכה - הפחתת צריכת הנתרן והגברת צריכת האשלגן חשובות לשמירה על לחץ דם בריא. כמו כן, הוא מכיל מינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון נוספים שמסייעים בהפחתת הסיכון למחלות לב כמו חומצה פולית וויטמין E.
J Am Heart Assoc. Published online March 30, 2022
Ayenne
נהדר, טוב לדעת! בעונת האבוקדו אני אכן אוכלת אבוקדו כמעט כל יום. הבעיה היא שזו עונה קצרה...