מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהדרך הבדוקה להרזיה בבני נוער

הדרך הבדוקה להרזיה בבני נוער

מחקר מבוקר מצא שכדי לרדת במשקל מתבגרים צריכים לשלב עם הדיאטה פעילות אירובית ואימוני התנגדות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

למתבגרים שמבקשים לרדת במשקל מומלץ להקפיד על פעילות גופנית הכוללת גם פעילות אירובית וגם אימוני התנגדות (אימוני כוח). כך מצא מחקר קליני מבוקר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics. עוד עולה מהמחקר כי דיאטה ללא פעילות גופנית לא תוביל להישגים משמעותיים.

 

במסגרת המחקר, שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת קלגרי בקנדה, 304 בני נוער שמנים בגילאי 14-18 שלא היו פעילים מבחינה גופנית, התבקשו להקפיד על דיאטה דומה עם גירעון אנרגיה יומי של 250 קלוריות (שנמדד לפי ההוצאה האנרגטית שלהם במנוחה).

 

לאחר 4 שבועות של דיאטה, המתבגרים חולקו באופן רנדומלי לאחת מארבע קבוצות שונות: קבוצה אחת שרק הקפידה על הדיאטה ללא פעילות גופנית, קבוצה שבנוסף לדיאטה התבקשה לבצע פעילות אירובית על מכשירים כגון הליכונים ואופני כושר, קבוצה שבמקביל לדיאטה עשתה אימוני התנגדות באמצעות מכשירים ומשקולות חופשיות וקבוצה ששילבה עם הדיאטה גם פעילות אירובית וגם אימוני התנגדות. כל תכניות הפעילות הגופנית נמשכו 22 שבועות וכללו ארבעה אימונים בשבוע בפיקוח מאמן כושר.

 

בעוד שההמלצה המקובלת לילדים ובני נוער מתרכזת בפעילות אירובית, המחקר הראה בבירור כי מתבגרים שהקפידו לבצע גם פעילות אירובית וגם אימוני התנגדות ירדו באופן משמעותי יותר ברמות השומן בגוף ובהיקף המותניים בהשוואה לאלה שביצעו רק פעילות אירובית.

 

מבחינת הירידה בהיקף המותניים, הדיאטה לבדה לא הובילה לשינוי משמעותי. לעומת זאת, בקבוצת הפעילות האירובית הייתה ירידה ממוצעת של 3 ס"מ בהיקף המותניים, בקבוצת אימוני ההתנגדות היקף המותניים ירד ב-2.2 ס"מ בממוצע ובקבוצת הפעילות המשולבת הייתה ירידה של 4.1 ס"מ בהיקף המותניים.

 

בקרב מתבגרים שההיענות שלהם לתוכנית הפעילות הגופנית עמדה על 70% לפחות, בקבוצת הפעילות המשולבת היקף המותניים ירד בכמעט 7 ס"מ בממוצע, לעומת כ-4 ס"מ בקבוצות שהתבקשו לבצע רק סוג אחד של פעילות גופנית.

 

בדיקות MRI חשפו כי התזונה לבדה הובילה לירידה באחוז השומן בגוף של 0.3% בלבד. לעומת זאת, בקרב מתבגרים שההיענות שלהם לתוכנית הפעילות הגופנית עמדה על 70% לפחות, אחוז השומן בגוף ירד ב-1.2 עם פעילות אירובית, ב-1.6 עם אימוני התנגדות ועם שילוב של שני סוגי הפעילות אחוז השומן בגוף ירד ב-2.4.

 

החוקרים מסבירים כי פעילויות ארוביות כמו רכיבה על אופניים או ריצה קלה, עלולות להוות אתגר לאנשים בעלי עודף משקל. אימוני כוח עשויים להתאים לאנשים עם עודף משקל במיוחד, מאחר והמשקל העודף אינו מהווה חיסרון גדול בפעילות שכזו והשיפורים בכוח מגיעים מהר יותר מאשר עם פעילות אירובית. השילוב בין שתי הפעילויות יוביל לתוצאות הטובות ביותר.

 

מציאת אסטרטגיות יעילות להתמודדות עם השמנה בקרב ילדים ומתבגרים חשובה מאוד, מאחר וילדים שמנים לרוב גדלים להיות מבוגרים שמנים. מחקר שפורסם בשנת 2012 בכתב העת היוקרתי NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE מצא כי 82% מהילדים שסבלו מהשמנת יתר בילדותם הוסיפו לסבול מהשמנה בבגרותם. עוד מצא המחקר כי לאנשים שהם שמנים מילדות סיכון גבוה פי 5.4 לפתח סוכרת סוג 2, סיכון גבוה פי 2.7 לפתח יתר לחץ דם וסיכון גבוה פי 1.7 לפתח טרשת עורקים מאנשים שהיו במשקל תקין לאורך חייהם. אבל המחקר גם הצביע על נקודת אור - אנשים שהיו ילדים שמנים ורזו הצליחו להימנע מהסיכון המוגבר למחלות.

 

 

JAMA Pediatr. Published online September 22, 2014. doi:10.1001/jamapediatrics.2014.1392