טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
הדיון האינטרנטי על ה- CCSVI
דיון אינטרנטי פתוח התקיים עם מיטב המומחים העוסקים ב- CCSVI. המומחים סקרו את הממצאים עד כה בתחום ואת הנקודות החשובות שיש לחקור בהמשך. הדיון הוקלט וניתן לצפות בו במלואו באמצעות הקישור בתחתית הדף.
ב- 14 לאפריל, בטורונטו נערך דיון אינטרנטי חי כחלק מהכנס של אגודת הנוירולוגים האמריקאית ה- AAN. בדיון השתתפו מומחים עולמיים ובחנו את הידוע ומה עוד צריך להיחקר בקשר ל- CCSVI בכדי לקבוע כיצד התופעה הזו, המערבת פעילות לא תקינה של ניקוז הדם מן המוח, יכולה לתרום לשיפור חייהם של החולים בטרשת נפוצה.
הדיון האינטרנטי שנמשך 90 דקות ודן ב- CCSVI (chronic cerebrospinal venous insufficiency) אורגן על-ידי האגודה העולמית לטרשת נפוצה וה- AAN לטובת עיתונאים ולטובת 4200 משתתפים מרחבי העולם שהשתתפו בתוכנית.
ד"ר מילר סיפק סקירה על טרשת נפוצה. ציין כי קיימות כמה התקדמויות משמעותיות בתחום הטיפול וכי ישנה עבודה מוקדמת המכוונת לתיקון תאי עצב שנפגעו. בהתייחסותו ל- CCSVI אמר, "התוצאות המוקדמות היו מפתיעות ומעניינות, אבל ישנן שאלות רבות שעדיין נותרו פתוחות". "אנשים עם טרשת נפוצה רוצים תשובות מיידיות. יש צורך לאזן את הרצון לפיתרון מהיר עם העובדות שאומרות שיש הכרח במחקרים מחמירים כדי לענות על השאלות החשובות".
ד"ר זאמבוני וד"ר זיבאדינוב סיפקו סקירה על ממצאי עבודתם עם ה- CCSVI עד כה. בתשובה לשאלה לגבי הצעדים הבאים שיש לחקור בתופעה זו, טען ד"ר זיבאדינוב שיש ללחוץ ולבצע מחקרים רבים נוספים שיתמכו בקשר בין CCSVI וטרשת נפוצה, בכדי שנוכל להבין איך התופעה הזו משפיעה על מהלך המחלה. שני הרופאים הדגישו את הצורך במחקרים קליניים רנדומאליים ומבוקרים בכדי להמשיך בדרך המדעית. "זוהי עבודה הנמצאת בתהליך", אמר ד"ר זאמבוני, וציין כי קבוצת המחקר שלו מתכננת מחקרים קליניים מבוקרים בתמיכתה של האגודה האיטלקית לטרשת נפוצה.
"אני מברך כל דיאלוג שיכול להביא חוקרים נוספים שיבחנו את השאלות העומדות לפנינו", הכריז ד"ר זיבאדינוב.
ד"ר כומון ציין כמה מן השאלות הלא פתורות לגבי ה- CCSVI וטרשת נפוצה, כמו האם היצרות הורידים (שגורמים לחסימה) קשורים או הגורמים לטרשת נפוצה, ומהם היתרונות לטווח קצר לעומת תופעות ארוכות הטווח והסיכונים של הפרוצדורה הניתוחית? ד"ר כומון, כמו שאר הפנאליסטים, חיזקו את החשיבות שכל פרוצדורה כירורגית המתבצעת בניסוי קליני חשוב שתתבצע במוסודות מוכרים בהם יש ניסיון ושיתוף פעולה בין המנתחים, רדיולוגים וניורולוגים.
הדיון האינטרנטי הוקלט וניתן לצפות בו בלחיצה כאן.
מתוך ה- National Multiple Sclerosis Society
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.