מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
הדיאטה הטובה ביותר להפחתת סיכון למחלות לב
צריכת מזונות המכילים שומן חד בלתי רווי ופחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך, יכולים להפחית גורמי סיכון למחלות לב.
מחקר חדש מאנגליה, הגדול ביותר בתחום, בנוגע להמלצות תזונתיות, שבדק את השפעת השינוי בכמות ובצריכת שומן ופחמימות בתזונת אנשים, על גורמי סיכון למחלות לב.
מחקר זה הראה כי אנשים שחליפו את הרגלי התזונה שלהם מתזונה עשירה בשומן רווי, לתזונת פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך, עשויים לשפר את רמות השומן בדמם ובכך להפחית גורמי סיכון למחלות קרדיווסקולאריות.
אינדקס גליקמי הוא דירוג מספרי של מזונות על פי השפעתם על העלאת הסוכר בדם. מדד זה בודק את מהירות הפיכת הפחמימה במזון לסוכר ועד הכניסה לזרם הדם. מזון עם אינדקס גליקמי גבוה, נכנס לזרם הדם מהר יותר בהשוואה למזון בעל אינדקס גליקמי נמוך. צריכת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך קשור לסוכר נמוך בדם.
שומן רווי נמצא במזונות מהחי וכן במזונות כמו עוגות ועוגיות. שומן חד בלתי רווי נמצא במזונות כמו שמן זית וידוע כמפחית רמות כולסטרול בדם.
המחקר כולל 548 איש הידועים כבעלי סיכון למחלות קרדיווסקולאריות. תוצאות המחקר מראות כי חל שיפור בגורמי הסיכון למחלות לב, כאשר המשתתפים החליפו את התזונה מתזונה עשירה בשומן רווי ובפחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה לתזונה עשירה בשומן חד בלתי רווי ופחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך.
תוצאות המחקר ישמשו כמדיניות בריאות ליידוע הציבור אודות מניעת מחלות לב וכן ליצרניות המזון על מנת שייצרו מזון בריא יותר.
עריכה ותרגום: מיכל אברג'ל
Am J Clin Nutr (August 25, 2010). doi:10.3945/ajcn.2009.29096