מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהארוחה הכי חשובה של היום?

הארוחה הכי חשובה של היום?

מחקרים חדשים: ארוחת בוקר לא תשפר את המטבוליזם, לא תגרום לכם לאכול פחות בהמשך ולא תוביל להרזיה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אחרי שנים רבות בהן נאמר לנו שארוחת בוקר היא הארוחה הכי חשובה של היום, מתברר שאין לכך בסיס מדעי, לפחות מבחינת הרזיה או שמירה על המשקל.

 

בשנה שעברה פורסם בכתב העת היוקרתי New England Journal of Medicine מאמר מפתיע שכתב צוות בינלאומי של תזונאים, רופאים ומומחים אחרים, לאחר שבחנו רעיונות מקובלים לגבי השמנה, כדי לבדוק איזה מהם מבוססים על עדויות רפואיות אמינות. החוקרים ניתחו מידע שאספו מרשת האינטרנט, בחיפושים בתקשורת ובספרות המדעית. פרט לשבעה רעיונות שהוגדרו על ידי החוקרים כמיתוסים על השמנה, כמו המיתוס לפיו סקס עשוי לסייע להרזיה, המומחים הצביעו על מספר הנחות שמחוזקות כנכונות, אך למעשה הסבירות שהן נכונות שווה לסבירות שהן לא נכונות ויש צורך במחקרים נוספים כדי לבדוק אותן. אלה כללו את ההנחה שאכילת ארוחת בוקר תסייע למנוע השמנה.

 

מספר לא מבוטל של מחקרים מצאו קשר בין דילוג על ארוחת בוקר והשמנה. אך מדובר בעיקר במחקרים תצפיתיים שלא יכולים להוכיח קשר של סיבה-תוצאה או מחקרים קצרים שבדקו את השפעת אכילת ארוחת הבוקר על התיאבון.

 

כעת מתפרסמים בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition, שני מחקרים שבחנו את הקשר בין ארוחת בוקר למשקל בצורה הנחשבת לאמינה יותר, מחקרים מבוקרים שהשוו ראש בראש צריכה קבועה של ארוחת בוקר לדילוג על ארוחת הבוקר.

 

המחקר הראשון שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת אלבאמה בברמינגהם נמשך 16 שבועות. במחקר השתתפו כ-300 בני 20 עד 65 שמנים או בעלי עודף משקל, שפרט לכך היו בריאים.

 

קבוצה אחת של נחקרים התבקשה להקפיד לאכול ארוחת בוקר בכל יום, קבוצה אחרת התבקשה לדלג על ארוחת הבוקר באופן קבוע. בקבוצה השלישית – ששימשה כקבוצת ביקורת – השתתפו גם אנשים שנהגו לאכול בוקר וגם אנשים שנהגו לדלג עליה, אלה רק קיבלו מידע על תזונה בריאה שלא הזכיר ארוחת בוקר והם לא התבקשו לשנות את מנהגיהם. כשהחוקרים השוו בין הקבוצות, הם לא מצאו הבדל בירידה במשקל.

 

במחקר השני שהתפרסם במהדורת אוגוסט של כתב העת, חוקרים בריטים מאוניברסיטת Bath בחנו אם ארוחת בוקר עוזרת להרזיה ואם היא משפרת את המטבוליזם.

 

החוקר הראשי מספר שבחר לערוך את המחקר לאחר שקולגה ביקר את המנהג שלו לדלג על ארוחת בוקר. הביקורת הובילה אותו לבחון את המחקרים שנערכו בנושא וכמדען, הוא הופתע מהעדויות המעטות הקיימות.

 

 נחקרים שאכלו ארוחת בוקר היו פעילים יותר ושרפו כ-400 יותר קלוריות ביום, אך הם צרכו כ-500 קלוריות יותר (צילום: Shutterstock)

 

במסגרת המחקר החוקרים הורו ל-33 מבוגרים רזים לא לאכול שום דבר עד 12:00 בצהריים או לאכול ארוחת בוקר לבחירתם המכילה לפחות 700 קלוריות עד השעה 11:00 בבוקר. כל הנחקרים ענדו מדי תאוצה שבחנו את הפעילות שלהם ועברו בדיקות שונות.

 

לאחר 6 שבועות החוקרים מצאו כי ארוחת הבוקר לא שיפרה מטבוליזם – הקצב המטבולי של הנחקרים במנוחה היה אותו הדבר בין אם אכלו ארוחת בוקר או לא. דילוג על ארוחת בוקר גם לא הוביל לכך שהנחקרים זללו יותר בהמשך היום – למעשה הם צרכו בממוצע כ-500 קלוריות יותר ביום בהשוואה לנחקרים שדילגו על ארוחת הבוקר.

 

החוקרים מצאו שהנחקרים שאכלו ארוחת בוקר נטו להיות פעילים יותר גופנית במשך הבוקר. הפעילות העודפת אומנם הובילה להוצאה אנרגטית של כ-440 קלוריות יותר, אך כאמור - אכילת ארוחת הבוקר הוסיפה כמות דומה של קלוריות לצריכה היומית שלהם.

 

הנחקרים שאכלו ארוחת בוקר לא ירדו יותר במשקל מאלה שדילגו על ארוחת הבוקר. אומנם לא ניתן לצפות לשינויים משמעותיים במשקל בשישה שבועות, אך אם כאשר אוכלים ארוחת בוקר לא קיים שינוי במטבוליזם והפעילות הנוספת שמבוצעת מתקזזת עם הקלוריות הנוספות שנצרכות, אין סיבה להאמין שתיווצר ירידה במשקל גם בטווח הארוך.

 

למחקרים מספר מגבלות, בהן העובדה שאלה נמשכו מספר שבועות ולא נבדקו השפעות לטווח ארוך יותר. כמו כן, החוקרים לא בדקו סוגים שונים של ארוחות בוקר בקרב סוגים שונים של אנשים. ייתכן שיש ארוחות בוקר המורכבות ממזונות מסוימים שכן יסייעו להרזיה או אנשים מסוימים להם ארוחת בוקר תוכל לסייע לרדת במשקל.

 

נדרשים מחקרים נוספים לפני שנוכל להבין לעומק את ההשפעה של ארוחת הבוקר על הבריאות ולקבוע אם ארוחת הבוקר היא משהו מיוחד או פשוט עוד ארוחה. בינתיים, מי שנהנה לאכול ארוחת בוקר יכול להמשיך לעשות זאת בכיף ולמי שמעדיף לדלג על הארוחה אין סיבה לדאגה. 

 

ארוחת בוקר לסוכרתיים

 

נראה שלארוחת בוקר עשויה להיות לפחות השפעה מיטיבה אחת. החוקרים מצאו רמזים לכך שנחקרים שאכלו ארוחת בוקר שמרו על רמות יציבות יותר של סוכר בדם בהמשך היום.

 

ממצא זה משתלב עם ממצאי מחקר של חוקרים מהאוניברסיטה העברית שהוצגו בשנה שעברה בכנס השנתי של האיגוד האירופאי לחקר הסוכרת. במחקר שבחן את ההשפעה של ארוחת בוקר על מצבם של סוכרתיים השתתפו כ-50 אנשים שמנים או עם עודף משקל שאובחנו עם סוכרת סוג 2. הם חולקו לשתי קבוצות: קבוצה שאכלה ארוחת בוקר קטנה וקבוצה שאכלה ארוחת בוקר גדולה עשירה בחלבון ושומן. ארוחת הבוקר הגדולה הכילה כשליש מסך הקלוריות היומי וארוחת הבוקר הקטנה הכילה כשמינית מסך הקלוריות היומי.

 

לאחר 13 שבועות, בשתי הקבוצות היו שיפורים ברמות הסוכר בדם ובלחץ הדם בהשוואה לתחילת המחקר. עם זאת, השיפורים היו גדולים יותר בקבוצה שאכלה ארוחת בוקר גדולה. באלה שאכלו ארוחת בוקר גדולה היו הפחתות ברמות הסוכר בדם הגדולות פי 3 מבאלה שאכלו ארוחת בוקר קטנה והיה שיפור גדול יותר ברמות ההמוגלובין המסוכרר (מדד המעיד על ממוצע רמות הסוכר ב-3 חודשים האחרונים ולכן מהווה מדד טוב לשליטה בסוכרת). בנוסף, בקבוצה שאכלה ארוחת בוקר גדולה, אצל כמעט שליש מהמשתתפים הופחתו מינוני התרופות לסוכרת במהלך תקופת הניסוי. 

 

עם זאת, מדובר במחקר קטן ויש לאושש את הממצאים במחקרים גדולים יותר, לפני שניתן יהיה להמליץ לסוכרתיים לפתוח כל בוקר בארוחת בוקר גדולה.

 

 

Am J Clin Nutr August 2014 vol. 100 no. 2 539-547