מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותהאפליקציה שתסייע לכם לנווט בבית החולים

האפליקציה שתסייע לכם לנווט בבית החולים

סליחה, איפה פנימית א'? במרכז הרפואי כרמל כבר כמעט לא תשמעו שאלות כאלה, בזכות תוכנת ניווט חדשה


(צילום: אלי דדון)
(צילום: אלי דדון)

כל מי שביקר בבית חולים מכיר את זה. צריך לרדת במעלית רק כדי לעלות במעלית אחרת שמביאה לאגף הנכון, להסתובב במחלקה ולחפש חדר רק כדי למצוא את עצמך שוב בנקודת ההתחלה. ומי בכלל יודע איפה הכספומט?

 

בבית החולים כרמל בחיפה מצאו פתרון – הם משיקים את האפליקציה הראשונה בארץ המנווטת בתוך מבנה בית החולים. האפליקציה, שיכולה להתחבר גם לתוכנות הניווט WAZE ו-google maps, תנווט באמצעות הסמארטפון ישירות לאן שאתם מבקשים להגיע.

 

המערכת פועלת בצורה דומה ל-WAZE ופותחה בהתאם לצרכי המבקרים בבתי החולים. האפליקציה ממקמת במדויק את המשתמש בתוך מבנה בית החולים באמצעות הסמארטפון, פורסת בנייד את מפת ההתמצאות ומשלבת בה נקודות עניין מרכזיות כמו שמות המחלקות או היחידות, מיקום המעליות, שם הקומה בה נמצא המטופל במעבר בין הקומות וגם את מיקום הקפיטריה ואפילו הכספומט.

 

בהודעה שפרסם בית החולים, מוסבר כי מחקרים מצביעים על כך שמתחמים מסובכים, מסדרונות ארוכים ושילוט מורכב, מהווים גורם שמעלה את החרדה בקרב חולים המגיעים לטיפול בעת משבר. בנוסף, אנשי הצוות הרפואי נתקלים לא פעם במטופלים אשר מגיעים באיחור לבדיקה או למחלקה הדרושה בגלל קשיי התמצאות.

 

באמצעות מערכת הניווט החדשה, מטופל או מבקר הרוצה להגיע למקום מסוים בבית החולים, יכול להקליד לחלון הניווט את שם המחלקה או לבצע חיפוש קולי, והתוכנה תיקח אותו בזמן קצר אל המעלית, הקומה והמסדרון הנכון, עד שיגיע ליד המבוקש. ניתן לקבל הוראות הגעה לבית החולים למחלקה או ליחידה הנדרשת כבר מהחניה בבית.

 

האפליקציה גם מאפשרת למאושפזים בבתי החולים לשלוח קישור במייל לבני משפחה וחברים עם מסלול מעודכן שייפתח להם בסמרטפון האישי ויוביל אותם עד למיטת המטופל.

 

באמצעות הקלקה על יעד מסוים, האפליקציה גם מספקת מידע נוסף העשוי לסייע למשתמשים, כמו שעות ביקור או פרטים על טיפולים במחלקה.

 

האפליקציה תומכת בשפות עברית, ערבית, אנגלית ורוסית והיא מושקת בשלב ראשון בגרסת אנדרואיד. בהמשך היא תועלה גם בגרסת ios לאייפון.

 

שרות-פנצטה
07/03/14 17:01

גדול.

ברוח כמות הביקורים שלי בתל השומר ל- 2014