מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
האם תוספי אומגה 3 יעילים?
מחקר: חומצות שומן אומגה 3 ממקור ימי או צמחי במינון נמוך, לא מפחיתות אירועי לב לאחר התקף לב
מחקרים מהעבר הוכיחו כי לחומצות שומן אומגה 3 יש השפעה מגינה מפני מחלות לב וכלי דם. אבל, מחקר חדש שנערך בהולנד, בדק את השפעותיהן של מרגרינות המועשרות בחומצות שומן אומגה 3 ממקור ימי או צמחי על מטופלים שעברו התקף לב והראה כי המרגרינות המועשרות לא הפחיתו את הסיכון לאירועי לב חוזרים.
במחקר השתתפו מעל 4,800 מטופלים בגילאי 60 עד 80. כולם עברו התקף לב ונטלו תרופות מקובלות נגד יתר לחץ דם, נגד היווצרות של קרישי דם ולטיפול ברמות שומנים חריגות בדם.
במסגרת המחקר קיבל כל משתתף במשך 40 חודשים מינון נמוך של סוג אחד מתוך ארבעה סוגי מרגרינה שונים: מרגרינה אחת הייתה מועשרת בחומצות שומן ממקור ימי, הסוג השני היה מועשר בחומצת שומן ממקור צמחי, הסוג השלישי היה מועשר בשני סוגי חומצות השומן והסוג הרביעי היה פלצבו ולא הכיל אומגה 3.
החוקרים ביקשו לבדוק את שיעור אירועי הלב וכלי הדם המשמעותיים, שאירעו עם צריכת חומצות השומן. במהלך תקופת המעקב התרחשו אירועי לב משמעותיים בקרב כ- 14% מהנחקרים, בלי קשר לסוג המרגרינה שהם מרחו על הלחם.
התוצאות הראו כי תוסף של חומצות שומן מכל סוגי אומגה 3 במינון נמוך, אינו מצמצם את שיעור אירועי הלב וכלי דם.
"חשוב להבין כי רק במחקרים מסוג זה שהינם מחקרים פרוספקטיבים עם תקופת מעקב רציף אחר החולים, מבוקרים, וסמויים מול פלצבו, ניתן להוכיח בצורה חד משמעתית אם לתרופה או למוצר יש השפעה חיובית או שלילית על הנבדק" אומר ד"ר אריק שטיינויל, מנהל תחום בריאות הלב ב – beWell, "מחקר חשוב זה, אשר הינו מחקר פרוספקטיבי וערוך היטב, לא הראה כי לאומגה 3 יתרון מול פלצבו במניעת אירועי לב וכלי דם. כעת ידרשו מחקרים נוספים בסגנון מחקר זה על מנת להוכיח את הטענה כי לאומגה 3 יתרון מניעתי בשמירה על בריאות הלב".
בתגובה לפרסום המחקר, מומחים אמרו כי הדרך הטובה ביותר לקבל אומגה 3 כדי לשמור על הלב היא אכילת דגים.
המרכז הרפואי תל-אביב יציין את יום הלב הבינלאומי, ביריד בו ישתתפו מיטב מומחי המרכז בתאריך 26.10.10 בין השעות 09:00-22:30.
למקבץ מחקרים על היתרונות הבריאותיים של אומגה 3
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה
ד"ר דינה ראלט PhD
הרעיון של תוספת אומגה 3 הוא לשנות את היחס בין אומגה 3 לאומגה 6 שמאפיינת את תזונתנו, לכן לתת כמות קטנה של אומגה 3 היא בפועל חסרת ערך כי זה לא יטה את היחס בין שתי האומגות ליחס המייטיב בריאות.
לדוגמה:
http://www.mayoclinicproceedings.com/content/83/3/324.long