מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אחיהו שואל: האם נמצא קשר חד משמעי בין צריכת בשר מהחי לסרטן? והאם נכונה השמועה כי טופו עשוי לגרום לסרטן?

 

לריסה גליק משיבה: מחקרים רבי משתתפים הראו קשר בין צריכה מרובה של בשר אדום (ובפרט בשר על האש) ובין סיכון מוגבר לחלות בסרטן. הקשר אינו חד משמעי, קשה להוכיח קשר בין מזון מסויים למחלה כזו או אחרת.

 

לגבי מוצרי סויה (טופו) וסרטן, הממצאים אינם אחידים. ישנם מחקרים המוכיחים כי סויה דווקא מגנה מפני סוגי מסויימים של סרטן ויש מחקרים המראים את ההיפך. ההמלצה הגורפת של רוב אגודות הסרטן היא צריכה מתונה של סויה, עד 2 מנות סויה ביום (כוס חלב, 30 גר' גבינה קשה או 70 גר' טופו - נחשבים למנת סויה).

 

גם לכם יש שאלה בקשר לתזונה וסרטן, הכנסו לדיון בפורום