מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהאם צריך לעודד ילדים לסיים את כל האוכל שבצלחת?

האם צריך לעודד ילדים לסיים את כל האוכל שבצלחת?

מחקר חדש מצא כי צעירים שתמיד מסיימים את כל האוכל שבצלחת נוטים יותר להשמנה. ילדים שהוריהם עודדו אותם לא להשאיר אוכל בצלחת נטו לעשות כך גם כשהתבגרו


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

האם אתם נוהגים לסיים לאכול רק כשהצלחת ריקה? האם אתם מעודדים את ילדיכם לעשות כך? מחקר חדש מצא כי אנשים שתמיד מסיימים את האוכל בצלחת נוטים להיות שמנים יותר.

 

המחקר, שפורסם בכתב העת European Journal of Clinical Nutrition, ביקש לבחון אם ההרגל להשאיר צלחת נקייה מאוכל קשור להשמנה ולזהות גורמים המשפיעים על הסבירות שאדם ינהג לא להשאיר אוכל בצלחת.

 

במסגרת המחקר, חוקרים מאוניברסיטת ליברפול שאלו 385 סטודנטים לתואר ראשון שאלות הקשורות למנהגי האכילה שלהם.

 

ניתוח הנתונים חשף כי לאלו שתמיד 'ניקו את הצלחות' הייתה סבירות גבוה יותר להיות בעלי BMI (מדד מסת הגוף) גבוה בהשוואה לאלו שלא נהגו לעשות כך. הקשר נותר גם אחרי שהחוקרים נטרלו גורמים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות.

 

בהמשך החוקרים בחנו אם עידוד של ההורים לסיים את האוכל עד הסוף במהלך הילדות השפיע על הנטייה של הצעירים לפתח הרגל לסיים את כל האוכל. הם מצאו שילדים שהוריהם עודדו אותם לאכול את כל מה שבצלחת נטו יותר לפתח הרגל כזה שמלווה אותם גם בבגרותם. גורם נוסף שנקשר באופן עצמאי לנטייה של אדם לפתח הרגל לסיים את כל המזון שהוגש הן דאגות אישיות לגבי בזבוז מזון.

 

למחקר מספר מגבלות. מגבלה משמעותית היא שמדובר במחקר תצפיתי וככזה הוא אינו יכול להוכיח כי הקשר שזוהה הוא קשר של סיבה ותוצאה. משמע שלא ניתן לקבוע על סמך המחקר כי ההרגל לסיים את כל מה שבצלחת הוא הגורם הישיר להשמנה. ייתכן שגורמים נוספים שהחוקרים לא לקחו בחשבון התערבו והשפיעו על התוצאות. בנוסף, מדובר במחקר קטן יחסית, שנשען על דיווחי הנבדקים שאינם תמיד אמינים. החוקרים בעצמם קוראים לביצוע מחקרים נוספים כדי לבחון את הנושא.

 

עם זאת, המחקר מזכיר שההרגל לסיים את כל מה שבצלחת עשוי להיות הרגל מיותר ואולי אף מזיק, ונראה שכדאי להורים לחשוב פעמיים לפני שהם מנחילים אותו לילדיהם.

 

מחקר אחר שפורסם לאחרונה כתב העת The Journal of the Association for Consumer Research מצא כי שימוש בצלחות קטנות יוביל לכך שנעמיס פחות על הצלחת ונאכל פחות. החוקרים אספו 56 מחקרים קודמים שבדקו את ההשפעות של צלחות קטנות על הצריכה במגוון רחב של מצבים משתנים ומצאו כי הפחתה של מחצית מגודל הצלחת הובילה לירידה של כ-30% בכמות המזון שנאכל בממוצע. כדי להפחית בחצי גודל של צלחת שטוחה נדרש להפחית את קוטר הצלחת ב-30%.

 

 

European Journal of Clinical Nutrition, doi:10.1038/ejcn.2015.218

 

יוגה-באהבה
04/02/16 8:47

מאוד הגיוני! הרעיון לגמור מה שיש בצלחת מתנגש עם העיקרון להפסיק לאכול כששבעים. ואז עם הזמן הולכת לאיבוד תחושת המלאות והשובע ואוכלים עוד ועוד. צריך להדשיב לגוף הפרטי. מי קובע שהכמות שהושמה בצלחת אכן מתאימה לדרישות הגוף?!!!