מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותהאם סיפורי חולים על מאבקם ביל"ד יכולים להשפיע על איזון לחץ הדם ?

האם סיפורי חולים על מאבקם ביל"ד יכולים להשפיע על איזון לחץ הדם ?

האם סיפורי חולים על מאבקם ביל"ד יכולים להשפיע על איזון לחץ הדם בחולי יל"ד שאינו מאוזן מאותה עדה או תרבות?


במחקר אקראי ומבוקר נכללו חולי יל"ד ממוצא אפרו-אמריקאים שטופלו במרפאת יל"ד בדרום ארה"ב. מתוכם 172 היו מאוזנים ע"י טיפול תרופתי ו – 123 לא היו מאוזנים. החולים הלא מאוזנים קיבלו סדרות של 3 DVDs שכללו סיפורים קצרים (פחות מדקה) של חולים מאוזנים על מאבקם באיזון לחץ הדם. קבוצת הביקורת קיבלה DVDs על נושאי בריאות שאינם קשורים ביל"ד.

 

ה – DVDs של ההתערבות הכילו 2 חלקים – סיפורים והדרכה. לדוגמא, ה – DVD הראשון כלל סיפורים של 3 חולי יל"ד שתיארו את החיים עם יל"ד, כיצד למדו איך לפעול באופן הדדי עם רופאיהם והציעו שיטות כיצד לשפר את ההיענות לטיפול. בחלק ההדרכה דנו בשאלה "מהו יל"ד? והדריכו חולים כיצד לבטא את השאלות שמציקות להם עם רופאיהם. בנוסף, הוסבר כיצד להימנע מצריכת מלח "חבוי" במצרכים וכן על החשיבות של פעילות גופנית.

 

נקודת הקצה היתה השינויים בלחץ הדם בהשוואה לבסיס לאחר 3 ו – 6-9 חודשים. מהמעקב נשרו 23% מהחולים. מרבית החולים היו נשים והגיל הממוצע היה 53.7. לחץ הדם הבסיסי היה שווה בשתי הקבוצות. ההתערבות בקבוצת החולים ללא איזון בלחץ הדם הביאה לירידה מובהקת לאחר 3 חודשים הן בלחץ הדם הסיסטולי (11.21 ממ"כ) והן בדיאסטולי (6.43 ממ"כ).

Houston TK, Allison JJ, Sussman M, et al. Culturally appropriate storytelling to improve blood pressure. A randomized trial. Ann Intern Med 2011; 154:77-84.

מחקר זה הוא ייחודי בניסיון לשפר היענות של חולים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך לטיפול ביל"ד. אספקת DVDs עם סיפוריהם של חולי יל"ד מאותה גזע ותרבות הביאה לשיפור ההיענות שהתבטאה בירידה משמעותית בלחץ הדם. סיפור סיפורים הוא אנושי מטבעו וזאת הדרך שבה אנו מוצאים משמעות ומבינים את חיינו. דבר זה מתייחס לכולנו עם ערך לכל אחד ואחד אם כי, קיימות ראיות שההשפעה טובה יותר בקרב אלו עם השכלה נמוכה יותר.

מתוך אתר החברה הישראלית ליל"ד

www.ish.org.il/feb2011.asp