מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותהאם סטטינים מעלים סיכון לקטרקט?

האם סטטינים מעלים סיכון לקטרקט?

מחקר מעלה את האפשרות ששימוש בתרופות להפחתת כולסטרול עשוי להיות כרוך בסיכון מוגבר לקטרקט


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

הסיכון לפתח עכירות של עדשות העיניים עשוי להיות קשור לשימוש בתרופות להפחתת כולסטרול ממשפחת הסטטינים. כך עולה ממחקר חדש.

 

המחקר לא מוכיח כי התרופות גורמות לפגיעה בעיניים, אך הוא מצא כי לאנשים שנטלו סטטינים כמו ליפיטור וזוקור היה סיכון מוגבר להתפתחות של קטרקט, בהשוואה לאנשים שלא נטלו סטטינים.

 

מחקרים קודמים בחנו את הקשר בין סטטינים לקטרקט והגיעו לתוצאות סותרות. בעוד שחלקם מצאו כי נטילת סטטינים הפחיתה את הסיכון להתפתחות של קטרקט, אחרים מצאו כי התרופה מעלה את הסיכון.

 

במחקר החדש שממצאיו פורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology, חוקרים אספו מידע מתיקים רפואיים של אנשים בני 30 עד 85.

 

בניתוח אחד של הנתונים, הם השוו כ-7,000 אנשים שנטלו סטטינים במשך לפחות 90 ימים לכ-7,000 אנשים שלא נטלו סטטינים אבל היו דומים לאלה שנטלו סטטינים ב-44 מאפיינים שונים, בהם בעיות בריאות אחרות, נטילת תרופות ושימוש בשירותי בריאות שונים.

 

הם מצאו סיכון גבוה ב-9% להתפתחות של קטרקט בקרב המשתמשים בסטטינים בהשוואה לאלה שלא נטלו סטטינים.

 

בניתוח נתונים נוסף, החוקרים בחנו אנשים ללא מצבי בריאות ידועים אחרים. ניתוח זה כלל 6,113 אנשים המטופלים בסטטינים ו-27,400 אנשים שלא נטלו סטטינים.

 

לפני שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים כגון גיל, מין, משקל, נטילת תרופות ושימוש בשירותי בריאות, הם מצאו שכ-34% מהאנשים שהשתמשו בסטטינים אובחנו עם קטרקט, בהשוואה לכ-10% מהאנשים שלא נטלו סטטינים. לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון את השפעתם של אותם משתנים, שימוש בסטטינים נקשר לסיכון מוגבר ב-27% לקטרקט.

 

ממצא זה - שבאנשים ללא מחלות נוספות, הסיכון לקטרקט הכרוך בשימוש בסטטינים גבוה יותר - מעלה את האפשרות שסטטינים מעלים את הסיכון לקטרקט בעיקר כשהם משמשים למניעה ראשונית - משמע, כשהם ניתנים לאנשים עם גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם שעדיין לא סבלו ממחלת כלי דם כמו התקף לב או שבץ.

 

גם אם ממצאי המחקר יאוששו במחקרים נוספים, אין המלצה להפסיק ליטול סטטינים. סטטינים מפחיתים באופן משמעותי את הסיכון למחלות לב והתקפי לב. בניגוד להתקף לב, קטרקט אינו קטלני וזו בעיה הניתנת לטיפול. צריך לחשוב, יחד עם הרופא, על התועלת האפשרית מול הנזקים האפשריים הכרוכים בשימוש בסטטינים.

 

בינתיים, התקווה היא שהמחקר יספק מוטיבציה לאנשים לנסות להפחית את רמות הכולסטרול שלהם ככל שניתן באמצעים טבעיים כמו תזונה בריאה.

 

בשנה שעברה מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה- FDA) הודיע על הוספת אזהרות חדשות לתוויות של סטטינים, כך שיפרטו שהשימוש בתרופה עלול להעלות את רמות הסוכר בדם ולגרום לבעיות זיכרון.

 

 

JAMA Ophthalmol. Published online September 19, 2013

Has the mafia taken over the drug industry?

Uffe Ravnskov

There is overwhelming evidence that industry-sponsored cholesterol researchers have misled the world for half a century. Since long I have suspected that the mafia has invaded the big drug companies. I mean, there are many more healthy people than addicts in this world. 

The list of misinformations about cholesterol, one of the most important molecules in our body, is almost endless, and more and more researchers have realised it. Read for instance a revealing paper published recently in Scientific Research. If you are not familiar with the scientific language, Justin Smith has summarized the key points of the paper.

On the same website you can order a copy of “Statin Nation”, Justin´s brilliant and informative film, where he has interviewed a number of critical scientists including myself. As far as I know it has not yet been shown on any television program. I assume that no program director has the guts to provoke the drug industry.

But in Denmark there is a courageous professor at the University Hospital of Copenhagen. His name is Peter Gøtzsche. He is well-known for having started the Nordic Cochrane Centre, and he is also its head. Among his many contributions to science are his paper where he has
 documented that mammography has converted numerous healthy women into patients without lowering breast cancer mortality. Here is an interview with Gøtzsche about that.

Recently he has published a book where he uncovers the many fraudulent ways we have been tricked to destroy our health by the products of the drug industry. The title of the book says it all: “Deadly Medicines and Organised Crime: How big pharma has corrupted healthcare.” His book has been published in Danish as well

In his book he has documented his accusations by references to more than 900 papers and documents and the book has two laudatory forewords; one of them by Drummond Rennie, former editor of Journal of the American Medical Association (JAMA) and the other by Richard Smith, former editor of British Medical Journal. You can read the latter here.

Gøtzsche was interviewed in Danish television about his book and it has risen much debate in the newspapers. He has of course been attacked personally as well  by the establishment, but without pertinent arguments.


 

BENO1952
23/09/13 18:12

כפי שציין רופא אחד כאן באתר,יש הרבה יתרונות לסטטינים על החסרונות.

אני חושב שהוא טועה בגדול,,,זאת אמורה להיות החלטתו של מטופל באם לצרוך סטטינים או לא [לאור שמיעה,קריאה או התיעצות נוספת],אבל היות שרובינו הדיוטות ומסתמכים על המלצות הרופאים,הגיע הזמן שאלו יפסיקו להנפיק את התרופות הללו ויתרכזו  בהמלצות על תחליפים טבעיים,מאידך יתכן שהחופשה הבאה באי מיקונוס --"כנס רופאים"--לא תצא אל הפועל smiley

שמואל5
23/09/13 17:48

תרופה נהדרת למאזן של חברות התרופות...פגע רע לאוכלוסיה!!!