כאב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
האם ניתן לחזור לפעילות לאחר ניתוח פריצת דיסק?
80% משחקני ליגת ה- NFL שעברו ניתוח פריצת דיסק חזרו לשחק באופן מלא- אם הם יכולים גם אתם יכולים
ממחקר שנערך באוניברסיטת Northwestern בארה"ב עולה כי כ- 80% משחקני ה NFL -ליגת הפוטבול הלאומית והמקצוענית של ארצות הברית- שעברו ניתוח פריצת דיסק, חזרו לשחק באופן מלא. יש לציין כי שחקנים אלה מועדים ליתר פגיעות של עמוד השדרה, בגלל שחיקה בשל עמידה שפופה מתמשכת במהלך המשחקים והאימונים. המסר העולה ממחקר זה הוא שאם שחקני ה-NFL יכולים לחזור לשחק, אנשים באוכלוסייה הכללית יכולים לחזור לפעילות רגילה.
לאחר ניתוח פריצת דיסק, אנשים חוששים לחזור לפעילות פיזית רגילה בשל דאגה מפגיעה חוזרת והחמרה במצב.
המחקר הנוכחי עקב במהלך שני עשורים אחר 52 שחקני NFL שעברו ניתוח פריצת דיסק במהלך הקריירה הפעילה שלהם, בעיקר בתפקידי מגן והתקפה. החוקרים סקרו את תיקי השחקנים במטרה לבדוק את השתלבותם חזרה בחיים המקצועיים.
על-פי תוצאות המחקר, 80% מהשחקנים שנותחו חזרו לפעילות מלאה בקבוצה, כאשר יותר ממחציתם היו בתחילת הקרירה במהלך הניתוח והצליחו להגשים קריירה מקצועית יוקרתית בהמשך. ממצא זה חשוב במיוחד, לאור זאת שספורטאים רבים מפסיקים את הקריירה המקצועית שלהם לאחר ניתוח מסוג זה.
ממצאים אלה אמורים להיות מעודדים, מכיוון שאם שחקני הפוטבול המועדים יותר לפגיעות עמוד שדרה בשל שחיקה, מסוגלים לחזור לשחק באופן מקצועי, אנשים אחרים יכולים לחזור לחיים רגילים ופעילים. או כפי שאומרים החוקרים: אם עברת ניתוח פריצת דיסק, אין משמעות הדבר כי תהיה שבור לכל החיים.
הדיסקים (לוחיות) מהווים רקמת חיץ בין חוליות עמוד השדרה. במהלך החיים לוחיות אלה נוטות לשחיקה ודופן עמוד השדרה הסמוך עלול להיפגע, כאשר לרוב קיימת החלמה טבעית של המקום הפגוע. לעיתים חלק מהדיסק פורץ את הדופן ומהווה מקור לחץ על שורשי העצבים. מצב זה, גורם לכאבי גב חזקים המקרינים לרגליים. לרוב הגוף מחלים בעצמו תוך 12-6 שבועות. אולם כאשר אין הטבה, קיימת אופציה ניתוחית שמטרתה לשחרר את הלחץ על שורשי העצבים, ובכך להקל בכאב.
השלב שלאחר הניתוח דורש השגחה הכוללת מנוחה והימנעות מהרמת חפצים כבדים, במטרה לאפשר לגוף להחלים ולאפשר להתפתחות מתח שרירי מיטבי באזור הגב והבטן במטרה לתמוך בייצוב עמוד השדרה.
המחקר עתיד להתפרסם בכתב העת Journal of American Sports Medicine במרץ 2011.
http://www.medicalnewstoday.com/articles/214529.php