מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהאם ניתן לחזור לפעילות לאחר ניתוח פריצת דיסק?

האם ניתן לחזור לפעילות לאחר ניתוח פריצת דיסק?

80% משחקני ליגת ה- NFL שעברו ניתוח פריצת דיסק חזרו לשחק באופן מלא- אם הם יכולים גם אתם יכולים


שחקני פוטבול מועדים ליתר פגיעות של עמוד השדרה בשל עמידה שפופה מתמשכת (צילום: panthermedia)
שחקני פוטבול מועדים ליתר פגיעות של עמוד השדרה בשל עמידה שפופה מתמשכת (צילום: panthermedia)

 

ממחקר שנערך באוניברסיטת Northwestern בארה"ב עולה כי כ- 80% משחקני ה NFL -ליגת הפוטבול הלאומית והמקצוענית של ארצות הברית- שעברו ניתוח פריצת דיסק, חזרו לשחק באופן מלא. יש לציין כי שחקנים אלה מועדים ליתר פגיעות של עמוד השדרה, בגלל שחיקה בשל עמידה שפופה מתמשכת במהלך המשחקים והאימונים. המסר העולה ממחקר זה הוא שאם שחקני ה-NFL יכולים לחזור לשחק, אנשים באוכלוסייה הכללית יכולים לחזור לפעילות רגילה.

 

לאחר ניתוח פריצת דיסק, אנשים חוששים לחזור לפעילות פיזית רגילה בשל דאגה מפגיעה חוזרת והחמרה במצב.

 

המחקר הנוכחי עקב במהלך שני עשורים אחר 52 שחקני NFL שעברו ניתוח פריצת דיסק במהלך הקריירה הפעילה שלהם, בעיקר בתפקידי מגן והתקפה. החוקרים סקרו את תיקי השחקנים במטרה לבדוק את השתלבותם חזרה בחיים המקצועיים.

 

על-פי תוצאות המחקר, 80% מהשחקנים שנותחו חזרו לפעילות מלאה בקבוצה, כאשר יותר ממחציתם היו בתחילת הקרירה במהלך הניתוח והצליחו להגשים קריירה מקצועית יוקרתית בהמשך. ממצא זה חשוב במיוחד, לאור זאת שספורטאים רבים מפסיקים את הקריירה המקצועית שלהם לאחר ניתוח מסוג זה.

 

ממצאים אלה אמורים להיות מעודדים, מכיוון שאם שחקני הפוטבול המועדים יותר לפגיעות עמוד שדרה בשל שחיקה, מסוגלים לחזור לשחק באופן מקצועי, אנשים אחרים יכולים לחזור לחיים רגילים ופעילים. או כפי שאומרים החוקרים: אם עברת ניתוח פריצת דיסק, אין משמעות הדבר כי תהיה שבור לכל החיים.

 

הדיסקים (לוחיות) מהווים רקמת חיץ בין חוליות עמוד השדרה. במהלך החיים לוחיות אלה נוטות לשחיקה ודופן עמוד השדרה הסמוך עלול להיפגע, כאשר לרוב קיימת החלמה טבעית של המקום הפגוע. לעיתים חלק מהדיסק פורץ את הדופן ומהווה מקור לחץ על שורשי העצבים. מצב זה, גורם לכאבי גב חזקים המקרינים לרגליים. לרוב הגוף מחלים בעצמו תוך 12-6 שבועות. אולם כאשר אין הטבה, קיימת אופציה ניתוחית שמטרתה לשחרר את הלחץ על שורשי העצבים, ובכך להקל בכאב.

 

השלב שלאחר הניתוח דורש השגחה הכוללת מנוחה והימנעות מהרמת חפצים כבדים, במטרה לאפשר לגוף להחלים ולאפשר להתפתחות מתח שרירי מיטבי באזור הגב והבטן במטרה לתמוך בייצוב עמוד השדרה.

 

המחקר עתיד להתפרסם בכתב העת Journal of American Sports Medicine במרץ 2011.

 


http://www.medicalnewstoday.com/articles/214529.php