מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהאם ניתוח בריאטרי עלול לגרום לכאבי ראש חמורים?

האם ניתוח בריאטרי עלול לגרום לכאבי ראש חמורים?

מחקר קטן מצא שניתוח לטיפול בהשמנה עשוי להעלות סיכון לדליפת נוזל השדרה שמובילה לכאבי ראש


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ניתוח בריאטרי לטיפול בהשמנת יתר עשוי להוות גורם סיכון לדליפה של הנוזל המוחי-שדרתי - מצב הגורם לכאבי ראש קשים. כך לפחות מצא מחקר קטן שפורסם במהדורה המקוונת של כתב העת Neurology של האיגוד האמריקני לנוירולוגיה.

 

החוקרים מצאו כי ניתוחי מעקף קיבה וניתוחי טבעת קשורים לסיכון מוגבר להתפתחות של מצב המכונה תת לחץ תוך-גולגולתי ספונטאני. מצב זה לרוב נגרם עקב דליפה של הנוזל שמקיף את המוח וחוט השדרה ותומך בהם (הנוזל המוחי-שדרתי - CSF) מתוך תעלת השדרה. הדליפה גורמת ללחץ נמוך של הנוזל המוחי-שדרתי, מה שמעורר כאבי ראש פתאומיים בתנוחה זקופה שניתן להקל עליהם באמצעות שכיבה.

 

תסמינים אחרים לתת לחץ תוך-גולגלתי פרט לכאבי ראש אופייניים שחולפים בשכיבה עשויים להיות בחילות, הקאות, נוקשות של הצוואר וקשיי ריכוז. 

 

החוקר הראשי, ד"ר ווטר צ'יבניק מהמרכז הרפואי Cedars-Sinai בקליפורניה, מסביר כי משקל הגוף משחק תפקיד חשוב בלחץ הנוזל המוחי-שדרתי. לדבריו, האדם הטיפוסי עם תת לחץ תוך-גולגולתי ספונטאני הוא בעל מבנה גוף גבוה וכחוש, בעוד שהשמנה מהווה גורם סיכון ליתר לחץ תוך-גולגולתי או לחץ CSF גבוה.

 

בראיון לאתר Medscape ד"ר צ'יבניק – שמטפל בדליפות CSF מאז תחילת שנות ה-90 – מספר כי ערך את המחקר לאחר שהבחין בכך שמגיעים לטיפול יותר ויותר אנשים עם תת לחץ תוך-גולגולתי ספונטאני שאינם רזים וגבוהים כפי שהוא רגיל לראות. חלקם, כך גילה, עברו ניתוח בריאטרי בעבר.

 

כדי לבחון אם קיים קשר בין ניתוחים בריאטריים לבין דליפת נוזל מוחי-שדרתי, החוקרים השוו קבוצה של 338 אנשים עם תת לחץ תוך-גולגולתי ספונטאני לקבוצת ביקורת של אנשים עם מפרצת תוך גולגולתית שלא פקעה.

 

החוקרים מצאו כי 11 מתוך 338 המטופלים עם תת לחץ תוך-גולגולתי ספונטאני (3.3%) עברו ניתוח בריאטרי בעבר, בהשוואה לשניים מתוך 245 האנשים עם מפרצת תוך גולגולתית (0.8%).

 

בקרב 11 האנשים שעברו ניתוח בריאטרי ופיתחו תת לחץ תוך-גולגולתי ספונטאני, התסמינים התחילו החל משלושה חודשים ועד ל-20 שנים לאחר הניתוח. המשתתפים ירדו כ-53 קילוגרם בממוצע עד הזמן בו הופיעו התסמינים (בטווח של 25–98 ק"ג). 9 מהנבדקים הללו לא סבלו יותר מתסמינים לאחר שקיבלו טיפול ואצל שניים נותרו תסמינים למרות הטיפול.

 

האם ניתוח בריאטרי יגרום לדליפת נוזל מוחי-שדרתי?

 

נדרש עוד מחקר רב כדי להבין את הקשר בין משקל הגוף לנוזל המוחי שדרתי. בינתיים אחת ההשערות של צ'יבניק היא שאובדן רקמות השומן עשוי להוביל לנטייה לדליפות.

 

זהו המחקר הראשון שמדווח על קשר אפשרי בין ניתוח בריאטרי לדליפת נוזל מוחי-שדרתי. מדובר במחקר קטן שלא מוכיח קשר של סיבה-תוצאה ונדרשים מחקרים נוספים לפני שניתן יהיה לומר בוודאות שתת לחץ תוך-גולגולתי ספונטאני מהווה תופעת לוואי אפשרית של ניתוחים בריאטריים. גם אם זה המצב, מדובר בתופעה לא שכיחה ולכן הסיכון האבסולוטי לאדם שעובר ניתוח בריאטרי אינו גבוה. כרגע נראה שלמי ששוקל לעבור ניתוח בריאטרי, הסיכון ללחץ תוך-גולגולתי ספונטאני לא צריך להוות שיקול.

 

עם זאת, אם עברתם ניתוח בריאטרי ואתם סובלים מכאבי ראש חמורים שפוחתים כשאתם שוכבים, ייתכן שתת לחץ תוך-גולגולתי עשוי להסביר אותם ומומלץ לפנות לרופא כדי להבין מה גורם לתסמינים ולקבל טיפול מתאים.

 

 

Neurology. Published online October 22, 2014. Abstract