מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
האם מגנזיום מפחית סיכון למוות לבבי פתאומי בנשים ?
רמות גבוהות של מגנזיום בדיאטה ובבדיקות דם בנשים, מורידות סיכון למוות לבבי פתאומי
27/12/10
תגובות 0
מגנזיום הוכח כמונע הפרעות בקצב לב. מחקר זה בודק את הקשר בין רמות מגנזיום בתזונה ובבדיקות דם וסיכון למוות לבבי פתאומי.
נבדקו כ90,000 נשים בריאות, אחריהן עקבו במשך 26 שנה. כל 2-4 שנים נבדקה צריכת המגנזיום בתזונה, באמצעות שאלונים. במהלך 26 שנות מעקב נמצאו כ500 מקרים של מוות פתאומי.
בנשים עם רמות מגנזיום גבוהות בתזונה ובבדיקות דם הסיכון למוות פתאומי נמוך יחסית לאלו עם רמות נמוכות. נמצא כי בכל עליה של mg\dl 0.25 ברמות המגנזיום בדם, מורידה את הסיכון למוות פתאומי ב41%.
מחקר זה הוכיח כי ריכוזים גבוהים של מגנזיום בבדיקות דם ובתזונה בנשים, מורידים את הסיכון למוות לבבי פתאומי. מכאן יש חשיבות רבה בהעשרת התזונה במגנזיום כתוכנית התערבות למניעת מצבים מסוג זה.
Am J Clin Nutr 2010 ajcn.002253
עריכה ותרגום: מיכל אברגל