מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותהאם מגינה הסויה מסוכרת?

האם מגינה הסויה מסוכרת?

רק בחלק מהמחקרים נמצא שהסויה מפחיתה רמות סוכר


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

אכילת מזונות עתירי סויה מפחיתה כולסטרול, מפחיתה רמות סוכר בדם ומשפרת עמידות גלוקוז אצל חולי סוכרת. עכשו חוקרים מאוניברסיטת אמהרסט הראו כיצד האיזופלבונים הנמצאים בסויה מפחיתים את הסיכוי להתפתחות מחלות לב או סוכרת.


החוקרים מצאו שהאיזופלבון השכיח בסויה (daidzein) מעודד התפתחות תאי שומן דרך קולטן המתווך השפעה על אינסולין בדומה לתרופות נוגדות סוכרת.

 

בתא מוגברים 3 חלבונים המגבירים קליטת גלוקוז ורגישות אינסולין וכך ניתן להבין את יתרונות תזונת הסויה בהגנה מסוכרת.
The Journal of Nutritional Biochemistry, Sept. 2009, in press
 

ועוד, על נוגדי החמצון, הטוקופרולים (ויטמין E) שבפולי הסויה ושבגללם כדאי לנו לאכול אותם לבריאותנו.
Agron J, 2009, 101(5), 1153-1159
 

 ועוד מחקר המראה קשר בין יותר סויה ופחות סיכוי לסוכרת מבוגרים.

J. Nutr. First published January 6, 2010

 

בסקירה חדשה ומקיפה נראה אפקט הסויה כשולי בהורדת רמות גלוקוז ואולי כפחות ממה שחשבנו.

Am J Clin Nutr March 2, 2011 in press

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

האם את חושבת שהאיזופלבונים נהרסים בייבוש? בכל מקרה הייתי מציעה לשאול את החוקר כותב המאמר, פרופ' קים שהנה האימייל שלו [email protected]

איריס-פלג
21/10/09 18:52

האם כל סוגי הסויה מתאימים או רק הנוזליים? איריס