סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
האם מגינה הסויה מסוכרת?
רק בחלק מהמחקרים נמצא שהסויה מפחיתה רמות סוכר
אכילת מזונות עתירי סויה מפחיתה כולסטרול, מפחיתה רמות סוכר בדם ומשפרת עמידות גלוקוז אצל חולי סוכרת. עכשו חוקרים מאוניברסיטת אמהרסט הראו כיצד האיזופלבונים הנמצאים בסויה מפחיתים את הסיכוי להתפתחות מחלות לב או סוכרת.
החוקרים מצאו שהאיזופלבון השכיח בסויה (daidzein) מעודד התפתחות תאי שומן דרך קולטן המתווך השפעה על אינסולין בדומה לתרופות נוגדות סוכרת.
בתא מוגברים 3 חלבונים המגבירים קליטת גלוקוז ורגישות אינסולין וכך ניתן להבין את יתרונות תזונת הסויה בהגנה מסוכרת.
The Journal of Nutritional Biochemistry, Sept. 2009, in press
ועוד, על נוגדי החמצון, הטוקופרולים (ויטמין E) שבפולי הסויה ושבגללם כדאי לנו לאכול אותם לבריאותנו.
Agron J, 2009, 101(5), 1153-1159
ועוד מחקר המראה קשר בין יותר סויה ופחות סיכוי לסוכרת מבוגרים.
J. Nutr. First published January 6, 2010
בסקירה חדשה ומקיפה נראה אפקט הסויה כשולי בהורדת רמות גלוקוז ואולי כפחות ממה שחשבנו.
Am J Clin Nutr March 2, 2011 in press
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ד"ר דינה ראלט PhD
האם את חושבת שהאיזופלבונים נהרסים בייבוש? בכל מקרה הייתי מציעה לשאול את החוקר כותב המאמר, פרופ' קים שהנה האימייל שלו yckim@nutrition.umass.edu
איריס פלג
האם כל סוגי הסויה מתאימים או רק הנוזליים? איריס