מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהאם לחיבוק וירטואלי מהקהילה חשיבות בהתמודדות עם כאב כרוני

האם לחיבוק וירטואלי מהקהילה חשיבות בהתמודדות עם כאב כרוני

מחקר חדש מנסה לנתח את המשמעות של קהילה וירטואלית עבור מתמודדים עם כאב כרוני


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר חדש שפורסם בכתב העת Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking ניסה לנתח את המשמעות של קהילת תמיכה וירטואלית עבור אנשים המתמודדים עם כאב כרוני ומהם הנושאים המרכזיים בהם החברים בקהילה משתפים.


המחקר בוצע על 18 משתתפים בסדנא קבוצתית להתמודדות בכאב שלוותה באתר אינטרנט קהילתי. סדנת הכאב עסקה בעיקר היכולת להציב מטרות ולהשיגן כדרך להתמודדות עם כאב. המשתתפים נתבקשו להעלות דאגות מיוחדות לעמוד בקהילה ואלו נותחו, כמו כן נותחו השיחות הכלליות. שיטת הניתוח שעשו בה שימוש היא ניתוח שיח המאפשרת למצוא ולאפיין קווי שיח מרכזיים ומשמעויות משיחות שאינן בעלות מבנה ברור.


הרקע של המשתתפים היה מגוון וגם סיבת הכאב הכרוני הייתה שונה ומגוונת. מתוך הניתוח עלו הנושאים הבאים – הצורך באשרור. המתמודדים עם כאב מתלוננים על בדידות ועל חוסר לגיטימציה להגיש שהם סובלים מכאב כרוני מפחד מהאוכלוסייה ומנזק למקום העבודה, ועל כן בקבוצת התמיכה מבקשים המתמודדים אשרור לכך שלהתמודד עם כאב זה לא רק הם ושיש הצדקה לקשיים שלהם.


לאחר אשרור וקבלה של המטופלים הנושא הבא שבולט הוא עידוד ותמיכה נפשית, המטופלים מספקים עידוד נפשי אחד אל השני. הקשיים והבעיות מגוונים יחסית אך הקהילה נתפסה כתומכת תמיד ומעניקה תמיכה חברתית ורגשית.


לסיכום, כותבים החוקרים, כי קהילות וירטואליות אונליין מהוות כלי למציאת תמיכה והזדהות עבור המתמודדים עם כאב וכי יש לשים לב לכך ולתת לכך את הדעת גם כחלק מטיפול והיכולת להסיר חסמים של סטיגמה והסתגרות חברתית. הבנת התפיסות והשיח של המתמודדים עם כאב תסייע גם לקשר בין המטפל למטופל.

 

Karin L. Becker. Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking. February 2013, 16(2): 123-126. doi:10.1089/cyber.2012.0361.