מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותהאם יין מחזק את העצמות?

האם יין מחזק את העצמות?

מחקר מצא כי כוס יין ביום מחזקת את העצמות. לבירה לעומת זאת אין השפעה על בריאות העצם


צריכה מתונה של יין מפחיתה את הסיכון לאוסטיאופורוזיס (צילום: Shutterstock)
צריכה מתונה של יין מפחיתה את הסיכון לאוסטיאופורוזיס (צילום: Shutterstock)

 
כוס יין יומית כבר נקשרה לבריאות טובה יותר של הלב. כעת, מחקר חדש מצא כי שתייה מתונה של יין עשויה לעזור לחזק את העצמות ולהפחית את הסיכון לפתח אוסטיאופורוזיס.

 

חוקרים מאוניברסיטאות East Anglia ו- Kings College London ערכו מחקר שכלל יותר מ- 1,000 זוגות תאומות בריטיות, באמצע שנות ה- 50 לחייהן, על מנת לגלות עוד על הקשר בין תזונה לצפיפות העצם.

 

הנשים נשאלו על הרגלי התזונה והשתייה שלהן ובמקביל עברו סדרת סריקות שמדדו את צפיפות העצמות שלהן. העובדה שמדובר בתאומות סייעה לנטרל משתנים רבים שהיו עשויים להשפיע על התוצאות, החל מגיל ועד לנטייה גנטית.

 

מהממצאים שפורסמו בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition עולה כי אלו שצרכו כמות מתונה של יין באופן קבוע היו בעלות צפיפות עצם גבוהה יותר ולכן הסבירות שיסבלו מעצמות שבריריות ויפתחו אוסטיאופורוזיס נמוכה יותר.

 

ניתוח הנתונים הראה שלצריכת משקאות אלכוהוליים אחרים, כמו בירה וויסקי, לא הייתה השפעה על בריאות העצם. לא ברור מדוע שתיית יין מסייעת לחיזוק העצמות, אבל היין נחשב בריא יותר ממשקאות אחרים מכיוון שליד תכולת האלכוהול ניתן למצוא בו חומרים אחרים בשם פנולים, המשמשים כנוגדי חימצון.

 

עוד עלה מהנתונים כי התזונה הבריטית המסורתית של המאה ה-20 - הכוללת מקלות דגים וצ'יפס, שעועית אפויה, פשטידות בשר ובשרים - קשורה עם צפיפות עצם נמוכה יותר.

 

יחד עם זאת נדרשים מחקרים נוספים בנושא. בינתיים, אפשר ליהנות מכוס יין יומית, כל עוד זוכרים לא להגזים – שתייה מרובה של אלכוהול מהווה גורם סיכון לעצמות חלשות ולבעיות בריאות נוספות.

 

 

עוד על מזונות שיסייעו לכם לשמור על בריאות העצם

 

Am J Clin Nutr November 2011 ajcn.019992

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה