מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותהאם חיסון ימנע התפתחות של טרשת נפוצה?

האם חיסון ימנע התפתחות של טרשת נפוצה?

מחקר: חיסון לשחפת עוזר לעצירת התפתחות טרשת נפוצה באנשים שהראו סימנים ראשונים למחלה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר חדש מעלה את האפשרות שקיימת דרך להפחית את הסיכון להתפתחות של טרשת נפוצה, כשמתחילים להופיע סימנים מוקדמים למחלה. האמצעי – חיסון המיועד למניעת שחפת.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Neurology כלל 73 אנשים אשר הראו סימנים ראשונים היכולים להצביע על התפתחות של מחלת הטרשת הנפוצה, כמו נימולים, בעיות בראייה או בשיווי המשקל, בנוסף לממצאי MRI המציגים סימנים של מה שמוגדר כ"אירוע קליני בודד" (Clinically Isolated Syndrome).

 

כמחצית מהאנשים שאובחנו עם אירוע קליני בודד יפתחו טרשת נפוצה ודאית בתוך שנתיים, בעוד ש-10% מהם לא יחוו יותר סימפטומים הקשורים לטרשת נפוצה.

 

33 מהנבדקים קיבלו חיסון הנקרא BCG, המכיל חיידקי שחפת מוחלשים. 40 המשתתפים האחרים קיבלו פלצבו (תרופת דמה). כל הנבדקים עברו סריקות MRI אחת לחודש לאורך 6 חודשים. לאחר מכן הנבדקים טופלו באינטרפרון בטא 1a, למשך שנה ובהמשך הם קיבלו טיפול תרופתי בהתאם להמלצת הנוירולוג. החוקרים האיטלקים בחנו אצל מי מהמשתתפים התפתחה טרשת נפוצה ודאית במהלך 5 שנים מתחילת המחקר.

 

לאחר 6 החודשים הראשונים, אצל משתתפים שקיבלו את החיסון הופיעו פחות נגעים במוח (אחד הסימנים להתפתחות המחלה) בהשוואה למשתתפים שקיבלו פלצבו. בממוצע, לאלו שקיבלו את החיסון היו רק 3 נגעים בהשוואה ל-7 נגעים במשתתפים שקיבלו פלצבו.

 

לאחר 5 שנים, 58% מהאנשים שקיבלו את החיסון לא פיתחו טרשת נפוצה, בהשוואה ל-30% בלבד שלא פיתחו טרשת נפוצה בקרב המשתתפים שקיבלו פלצבו.

 

החוקרים אומרים כי התוצאות מעודדות ומבטיחות, אבל יש צורך במחקרים נוספים כדי ללמוד על הבטיחות וההשפעות ארוכות הטווח של החיסון. הם מדגישים כי אל לרופאים להתחיל להשתמש בחיסון כדי לטפל בטרשת נפוצה או בהתקף קליני בודד.

 

בנוסף לפוטנציאל הטיפולי שהמחקר מספק, הוא גם תומך ב"תיאוריית ההיגיינה" כאחת הסיבות להתפתחות מחלת הטרשת הנפוצה.

 

לפי תיאוריית ההיגיינה, השאיפה לניקיון, סטריליות והשימוש באנטיביוטיקה שלא לצורך, מגבירים את שכיחותן של מחלת הטרשת הנפוצה ומחלות אחרות בהן מערכת החיסון תוקפת את הגוף עצמו. התיאוריה גורסת כי חשיפה מוקדמת למזהמים בתקופת הילדות מפחיתה את הסיכון לאותן מחלות אוטואימוניות, בכך שהיא מעודדת את הגוף לפתח מערכת חיסונית יעילה ויציבה.

 

אחת ההנחות, שעדיין אינה מבוססת, היא שהחיסון החי לשחפת בו השתמשו בניסוי הביא לייצוב המערכת החיסונית ולהפחתת התגובה האוטואימונית. כלומר שהמערכת החיסונית הפחיתה את הזיהוי השגוי של רקמות הגוף - כמו המיאלין במקרה של טרשת נפוצה - כגורם זר אותו צריך לתקוף.

 


Neurology 4 December 2013
 

יולו
12/12/13 16:57

המאמר... הקשר בין חיידק השחפת וטרשת נפוצה, הוא מאוד מעניין. אבל אין ספק שהקשר בין המחלה לאוכלוסיות חיידקים הוא חשוב ועוד לא נחקר מספיק. אני אישית חוששת מחיסונים, כי את ההתקף הראשון שלי קיבלתי לאחר חיסון שניתן לי בעבודה להפטטיס B כמובן שיכול להיות שזה מקרי, אבל יש לי חשש שהחומרים שיש בחיסונים (בעיקר האדג'ונטים) עלולים לזרז משהו שקשור במחלה