מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהאם השמנה גורמת לכאב?

האם השמנה גורמת לכאב?

מחקר מצא כי אנשים שמנים סובלים מכאב לעיתים קרובות יותר, גם אם הם בריאים


השמנה וכאב פעמים רבות הולכים יד ביד (צילום: Shutterstock)
השמנה וכאב פעמים רבות הולכים יד ביד (צילום: Shutterstock)

 

שורה ארוכה של מצבים כרוניים שגורמים לכאב – בהם דלקת פרקים, דיכאון, בעיות גב וסוכרת סוג 2 - נפוצים יותר בקרב אנשים שמנים. ההנחה הייתה שזו הסיבה לכך ששמנים סובלים יותר מכאב. סקר חדש שנערך בקרב יותר ממיליון אמריקאים, מצא כי הקשר בין השמנה לכאב ממשיך להתקיים, גם לאחר שמנטרלים השפעה של בעיות בריאות הגורמות לכאב.

 

החוקרים מאוניברסיטת סטוני ברוק הסתמכו על מידע שנאסף באמצעות סקרים טלפוניים שבוצעו בין השנים 2008 עד 2010. המשתתפים נשאלו על הגובה והמשקל שלהם ואם הם סבלו מכאב ביום הקודם. הם נשאלו גם אם הם סבלו ממצבים הגורמים לכאב בצוואר, גב, רגל או ברך ב- 12 החודשים האחרונים ואם הם חוו מצבים אחרים שגרמו לכאב חוזר. בנוסף, הם נשאלו אם הם סובלים ממגוון מצבים רפואיים אחרים, בהם לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה, אסתמה, סוכרת, מחלות לב ודיכאון

 

הנתונים שפורסמו בכתב העת Obesity הראו כי ככל שהמשקל עלה, כך גם הסבירות שאדם יסבול מכאב. בהשוואה לאנשים במשקל רגיל, אנשים עם עודף משקל (BMI בין 25 ל- 29) היו בעלי סבירות גבוהה יותר ב-20% לסבול מכאב. אנשים הסובלים מהשמנת יתר (BMI בין 30 ל- 34) היו בעלי סבירות גבוה ב- 68% לכאב. באנשים שמנים במיוחד (BMI של 35-39) הסבירות הייתה גבוה יותר ב- 136% ובאנשים עם BMI גבוה מ- 40 הסבירות לכאב הייתה גבוהה יותר ב- 254%.

 

כצפוי, בעיות בריאות כרוניות היו הגורם לחלק גדול מההבדל בין הקבוצות. כשהחוקרים לקחו בחשבון את ההשפעה של בעיות בריאות הגורמות לכאב, עודף משקל לא נמצא קשור באופן עצמאי לכאב. אבל אנשים עם השמנת יתר עדיין סבלו יותר מכאב מאשר אנשים במשקל תקין.

 

עוד מצאו החוקרים שהכאב שנקשר במחקר עם השמנה, לא נבע רק ממקור שריר-שלד, מה שעשוי להיות טיפוסי באנשים שסוחבים משקל עודף.

 

המחקר לא מוכיח שהשמנה אכן אחראית לעליה בשכיחות הכאב, אך החוקרים אומרים כי מחקרים קטנים שבוצעו בעבר הגיעו לתוצאות דומות, ולכן הגיוני שקיים מנגנון הקשור לשומן וכאב. כך למשל, תאי שומן יוצרים כימיקלים שמביאים לעליה בדלקתיות שנקשרה לכאב.

 

 

Obesity , (19 January 2012): doi:10.1038/oby.2011.397

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה