מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהאם השמנה בילדים פוגעת בביצועים בבית הספר?

האם השמנה בילדים פוגעת בביצועים בבית הספר?

סריקות מוח הראו כי בילדים עם עודף משקל או השמנה יש נטייה לפגיעות במבנה ובתפקוד המוח שעלולות לפגוע בהישגיהם הלימודיים


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מחקרים הראו כי ילדים עם משקל עודף נוטים יותר לפגיעה בתפקודים קוגנטיביים ובהישגים בלימודים. מחקר חדש המבוסס על הדמיות מוח של אלפי ילדים שופך אור על התופעה.

 

במסגרת המחקר החוקרים מאוניברסיטת ייל התבוננו במספר סוגים של סריקות מוח של יותר מ-5,1000 ילדים בני 9 עד 10 שהשתתפו במחקר בנושא התפתחות קוגניטיבית של המוח במתבגרים. מבין הילדים 21% היו עם עודף משקל ו-17.6% עם השמנה.

 

החוקרים מצאו ליקויים מבניים ותפקודיים במוח בילדים עם עודף משקל או השמנה בהשוואה לילדים ללא עודף משקל או השמנה – שינויים שיכולים לתרום לפגיעה בביצועים האקדמיים שלהם. שנתיים לאחר מכן, בדיקות הדמיה נוספות הצביעו על אותם ליקויים במוח.

 

באופן ספציפי, בילדים עם עודף משקל או השמנה נצפתה הידקקות של הקורטקס – השכבה החיצונית ביותר של המוח (קליפת המוח), פגיעה שנקשרה לפגיעה בתפקודים ניהוליים כמו תכנון וביצוע של מספר משימות בו זמנית. עוד נמצאה בילדים עם עודף משקל או השמנה פגיעה בשלמות החומר הלבן בכפיס המוח (קורפוס קלוסום) – האזור בו מתחברות שתי ההמיספרות של המוח. מאפיין נוסף שנצפה בהדמיות מוחיות של ילדים עם עודף משקל או השמנה הוא הפחתה בקישוריות ברשתות במוח המעורבות בקבלת החלטות מבוססות תגמול ושליטה בהתנהגויות.

 

האם ירידה במשקל תוכל לתקן חלק מהפגיעות הללו במבנה המוח? אומנם לא ניתן לקבוע זאת בוודאות על סמך המידע שקיים היום, אבל לדברי החוקרים זה בהחלט ייתכן. ״הפלסטיות של המוח, או היכולת לארגן מחדש מסלולים עצביים בילדים גבוהה מאוד, וקיימות ראיות בספרות המדעית לפיהן תפקוד קוגניטיבי עשוי להתגבר לאחר התערבויות לירידה במשקל״ הסבירה סימון קלטהאוזר מבית הספר לרפואה באוניברסיטת ייל, שהציגה את ממצאי המחקר השבוע בכנס השנתי של החברה הרדיולוגית של צפון אמריקה בשיקגו.

 

נדרשים מחקרים נוספים כדי לבחון את אם ירידה במשקל משפיעה על מבנה המוח בילדים, ולענות על שאלות רבות שעולות מהמחקר כגון: האם השינויים במוח נגרמו על ידי ההשמנה או קדמו לה? והאם המשקל העודף משפיע באופן ישיר על המוח או שמשתנים אחרים כמו תזונה לא בריאה או חוסר פעילות גופנית הם הגורמים לשינויים במוח?

 

המחקר החדש מחזק מחקרים דומים שנערכו בקרב מבוגרים ומצאו קשר בין השמנה לפגיעה בבריאות המוח. כך לדוגמה, בנובמבר 2014 חוקרים מאוסטרליה הציגו בכנס של החברה האמריקאית למדעי המוח את מחקרם, בו מצאו כי מבוגרים בשנות השישים לחייהם עם עודף משקל והשמנה היו בעלי נפח קטן יותר של המוח, העלול לגרום לפגיעה בכישורי החשיבה. בין היתר נמצא כי כל עלייה של 2 נקודות במדד ה-BMI הייתה קשורה בירידה של 7.2% בנפח ההיפוקמפוס השמאלי. בספטמבר 2020 פורסם מחקר בכתב העת Journal of Alzheimer’s Disease בו נמצא כי ככל שה-BMI גבוה יותר כך יורדת זרימת הדם לכמעט כל האזורים במוח, גם בעת ריכוז וגם בעת מנוחה, לרבות אזורים שנקשרו למחלת אלצהיימר כמו ההיפוקמפוס, האונה המצחית, האונות הרקתיות, האונה הקודקודית, גירוס הצינגולייט האחורי והפריכונוס.

 

על רקע העלייה בשיעורי ההשמנה בכלל ובילדים בפרט, החוקרים מקווים שהמחקר יעלה מודעות להשלכות של השמנה לא רק על בריאות הגוף, אלא גם על בריאות המוח, כבר בגיל צעיר.

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת ייל

 

עוד על השמנת ילדים