מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהאם השמנה באמת יכולה להגן על חולי אי ספיקת לב?

האם השמנה באמת יכולה להגן על חולי אי ספיקת לב?

מחקר ישראלי: סיכון נמוך לתמותה שנצפה בחולים שמנים מנוטרל באמצעות מדד חליפי למדד ההשמנה הסטנדרטי


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בשנים האחרונות נחקרת לעומקה תופעת פרדוקס ההשמנה, לפיו דווקא אנשים עם עודף משקל או השמנה נמצאים בסיכון מופחת לתחלואה כלשהי או לתמותה, למרות שידוע כי מצבים אלו מעלים באופן כללי את הסיכון לפתח מחלות. אחד ממצבי פרדוקס ההשמנה בא לידי ביטוי בקרב חולי אי ספיקת לב, שדווקא הימצאותם בקבוצת בעלי עודף משקל או השמנת יתר מציבה אותם בסיכון נמוך יותר לתמותה, וזאת למרות שעודפי שומן מסוכנים לבריאות הלב ומגדילים את הסיכון לאירועי לב חוזרים.

 

מחקר ישראלי שנערך במרכז הרפואי כרמל בחיפה ופורסם לאחרונה בחן את התופעה בקרב 630 חולים עם אי ספיקת לב סיסטולית, המתבטאת בהיחלשות כוח ההתכווצות של שריר חדר הלב. המדגם כלל 80% גברים וגיל הנבדקים הממוצע עמד על 65. בחלוף מעקב שנמשך 39 חודשים בממוצע, 248 מהנבדקים מתו (39%).

 

עיבוד נתוני מדד ההשמנה BMI של הנבדקים העלה כי ככל שהמדד היה נמוך יותר, כך גדל דווקא הסיכון לתמותה בקרב החולים: בקרב אנשים עם עודף משקל (BMI בערך של 25.5 עד 30.4 יחידות) היה סיכון גבוה ב-13% לתמותה בהשוואה לחולים עם השמנת יתר (BMI בערך של 30.5 יחידות ומעלה), ואילו בקרב חולים עם משקל תקין (BMI בערך של עד 25.5 יחידות) היה סיכון גבוה ב-30% בהשוואה לאלו עם השמנת יתר. גם לאחר תקנון הנתונים לגיל, השמנה הוסיפה להיות גורם מגן מפני תמותה, על פי הנתונים.

 

החוקרים חיפשו דרך לנטרל את השפעת פרדוקס ההשמנה, המוביל למסקנה השגויה ולפיה שומן עודף תורם להארכת חייהם של חולים עם אי ספיקת לב. בחינת הממצאים העלתה כי שימוש במדד חלופי למדד BMI הסטנדרטי מאפשר לעשות זאת. הכוונה למדד BSA - מדד שטח פני הגוף (Body Surface Area) בקרב החולים, המחשב את שטח הגוף במטר מרובע, ומבוסס אף הוא על נתוני משקל וגובה, בדומה ל-BMI, אולם לפי נוסחת חישוב אחרת. מדד זה משמש לעתים לקביעת מינוני תרופות.

 

אמנם השוואת נתוני המדד הגולמיים הראתה עדיין כי חולים שמנים עם אי ספיקת לב בסיכון נמוך לתמותה, אולם ממצא זה נעלם כשתוקנן המדד לגיל הנבדקים. החוקרים מסיקים כי ייתכן ובקרב חולים עם אי ספיקת לב, מדד ה-BSA המתוקנן לגיל יכול להוות אומדן טוב יותר באשר לסיכון לתמותה.

 

במחקר השתתפו החוקרים ד"ר ברק צפריר, ד"ר ירון גורן, ד"ר נביה סלמאן וד"ר עופר אמיר, וממצאיו פורסמו בגיליון ינואר 2015 של כתב העת Cardiology Journal.

 

בספרות הרפואית הצטברו ראיות רבות בשנים האחרונות על פרדוקס ההשמנה, בדומה לממצאים שזוהו במחקר הנוכחי בקרב חולי אי ספיקת לב. כך, למשל, מחקר אמריקאי שפורסם ביולי 2014 בכתב העת Mayo clinic Proceedings מצא כי עודף משקל קל עשוי דווקא להיות גורם מגן מפני התקפי לב ותמותה ממחלות לב וכלי דם. מחקר ישראלי מינואר 2007, שנערך באוניברסיטת תל אביב, מצא כי גברים שעלו עלייה קלה במשקל סביב גיל 40 הם בעלי סיכויים דומים להאריך ימים ולהגיע לגיל 80, בהשוואה לגברים בגיל 40 שמשקלם נורמלי. מטה אנליזה שבוצעה על ידי חוקרים בריטיים מאוניברסיטת קיימברידג' ופורסמה במארס 2011 הפריכה את הקביעה כי כרס שומנית בבטן מעלה את הסיכון למחלות לב. 

 

עם זאת, מחקר אמריקאי שפורסם באפריל 2014 בכתב העת "ניו אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין" הפריך מחקרים בשנים האחרונות שזיהו את פרדוקס ההשמנה בקרב חולי סוכרת, כשמצא כי לסוכרתיים עם עודף משקל או השמנת יתר אין סיכון נמוך יותר לתמותה. החוקרים מאוניברסיטת הרווארד זיהו במדגם של חולי סוכרת קשר ישיר בין עלייה במשקל לעלייה בסיכון לתמותה מכל הסיבות.

 

 

Cardiology Journal Doi: 10.5603/CJ.a2014.0104