מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותהאם אתה מקבל את המידע הרפואי שלך מויקיפדיה?

האם אתה מקבל את המידע הרפואי שלך מויקיפדיה?

חוקרים בדקו את המידע על 10 מצבים רפואיים באנציקלופדיה האינטרנטית ויקיפדיה ומצאו שגיאות ב-9 מהערכים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

כשאתם מחפשים מידע על מצבים רפואיים, האם אתם בודקים בויקיפדיה? חוקרים אמריקאים השוו את המידע על מצבים רפואיים נפוצים בויקיפדיה למידע מפרסומים בכתבי עת מדעיים ומצאו כי האנציקלופדיה האינטרנטית מכילה טעויות בתשעה מתוך עשרת הערכים שנבדקו.

 

ויקיפדיה - אנציקלופדיה הנכתבת על ידי קוראיה - היא אחד האתרים הפופולאריים ביותר, גם כמקור למידע בנושאי בריאות. האתר לא פופולארי רק בקרב הציבור הרחב, אלא גם בקרב סטודנטים לרפואה ואפילו רופאים. מאחר שהערכים הרפואיים הרבים בויקיפדיה לא בהכרח נכתבו ונערכו על ידי מומחים, חוקרים היו מודאגים לגבי אמינות המידע.

 

כדי לבחון אם המידע שניתן בויקיפדיה מבוסס על עדויות מדעיות, צוות חוקרים ממקומות שונים בארה"ב התמקד בעשרה מצבים רפואיים, בהם מחלת לב כלילית, סרטן הריאה, דיכאון, מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD), יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, דלקת מפרקים ניוונית, בעיות גב והיפרליפידמיה (רמות גבוהות של שומני הדם). החוקרים הדפיסו את התוכן שהיה קיים בערכים אלה ב-25 באפריל 2012 והשוו את המידע באותה נקודת זמן למידע שפורסם בכתבי עת מדעיים.

 

החוקרים, שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Journal of the American Osteopathic Association, מדווחים שמצאו כי ב-90% מהערכים היו הצהרות שסתרו את העדויות הרפואיות העדכניות ביותר - וזאת בלי להתייחס לערכים בהם היה חסר מידע רלוונטי חשוב. הם סיכמו כי הערכים הרפואיים המרכזיים שנבדקו בויקיפדיה מכילים "טעויות רבות" כאשר משווים את המידע למקורות מדעיים.

 

חיפוש מידע רפואי באינטרנט – כך תעשו את זה נכון

 

J Am Osteopath Assoc May 1, 2014 vol. 114 no. 5 368-373