מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותהאם אוכמניות ותפוחים יהדפו את הסוכרת?

האם אוכמניות ותפוחים יהדפו את הסוכרת?

מחקר קשר בין צריכה של תפוחים, אגסים ואוכמניות לסיכון מופחת לסוכרת


אכילת 5 או יותר תפוחים בשבוע הפחיתה את הסיכון לסוכרת ב- 23% (צילום: Shutterstock)
אכילת 5 או יותר תפוחים בשבוע הפחיתה את הסיכון לסוכרת ב- 23% (צילום: Shutterstock)

 

מחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת הרווארד מעלה את האפשרות שאם תאכלו יותר אוכמניות, תפוחים ואגסים, ייתכן כי תפחיתו את הסיכון שלכם לפתח סוכרת סוג 2.

 

פירות אלה עשירים בפלבנואידים מסוגים מסוימים. פלבנואידים הם רכיבים טבעיים המצויים בפירות, ירקות ודגנים מסוימים. מחקרים מצאו כי חומרים אלה מיטיבים עם הבריאות, בין היתר באמצעות הפחתת הסיכון למחלות לב וסרטן. מחקרי מעבדה גם הראו כי לפלבנואידים מסוימים יש השפעה מיטיבה על הרגישות לאינסולין.

 

החוקרים עקבו אחר דפוסי התזונה של כ-200,000 בני אדם במשך תקופה שארכה עד כ- 24 שנים. המשתתפים מילאו שאלונים באופן קבוע על התדירות בה הם צרכו מזונות ומשקאות מסוימים ואת גודל המנות. לאף אחד מהמשתתפים לא הייתה סוכרת בתחילת המחקר, ובמהלכו כ- 12,600 אובחנו עם המחלה.

 

האנשים שצרכו את הכמות המעטה ביותר של אומניות במחקר אכלו פחות מחצי כוס של הפרי בחודש, בעוד שהאכלנים הגדולים של אוכמניות צרכו כוס או יותר בשבוע. לאחר שנלקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות כמו משקל גוף, גורמי אורח חיים ותזונה, עישון והיסטוריה משפחתית של סוכרת, החוקרים מצאו כי לאוהבי האוכמניות היה סיכון נמוך ב- 23% לפתח סוכרת בהשוואה לאלה שאכלו רק מעט או בכלל לא אכלו אוכמניות.

 

עוד נמצא כי אנשים שאכלו 5 או יותר תפוחים בשבוע היו גם הם בעלי סיכון נמוך ב- 23% לפתח סוכרת בהשוואה לאלה שאוכלים תפוח או פחות בשבוע.

 

החוקרים לא מצאו קשר משמעותי בין צריכה כללית של פלבנואידים או צריכה של פלבנואידים מתת סוגים אחרים, על הסיכון לסוכרת סוג 2.

 

הממצאים שפורסמו בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition מצביעים על קשר, אבל לא מוכיחים כי הפירות בפני עצמם מונעים סוכרת. יחד עם זאת, התוצאות משתלבות עם מחקרים קודמים שמצאו קשר בין צריכת אוכמניות להפחתת הסיכון לסוכרת

 

 

American Journal of Clinical Nutrition, online February 22, 2012

 

לקריאה נוספת על היתרונות הבריאותיים של התפוח

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

פטל טוב לסוכרתיים

פירות זה ירקות פלוס סוכר, פוסקת ד"ר איריס שי. תכולת סוכר ממוצעת בפירות 10 גרם בכל 100 גרם. ערך תזונתי של אוכמניות ב-100 גרם פרי =14.49 גרם פחמימות, מתוכן 9.96 גרם סוכרים. המוטו שלי הוא - אכול פחמימות במינון זעיר-זהיר, כמו תרופה רעילה-מועילה וקצוב לעצמך 60 גרם פחמימות ביום. שקול את הפרי לפני שהוא נכנס לפה. עיני אדם לא תשבענה. אל תאמין לעיניים. המשקל לא מרמה.

sharon62
25/03/12 15:18

one apple a day keeps the doctors away