מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

פסוריאזיס

מנהלי קהילה

ד
ד"ר זיאד חמאיסי
ד"ר חמאיסי זיאד הינו מומחה לרפואת עור ומין. את לימודי הרפואה סיים באוניברסיטת הטכניון והתמחה במחלקת עור בבית החולים רמב"ם. כיום, ד"ר חמאיסי הינו רופא בכיר ומנהל מרפאת הלייזר במחלקת העור של בית החולים רמב"ם. עוסק במחקר ומרצה בפקולטה לרפואה בטכניון. תחומי עניין: טיפולי לייזר, הידראדיניטיס ספוראטיבא, פטרת העור, טיפולים ביולוגים בפסוריאזיס, ביטויים עוריים במחלות דלקתיים של המעי, מחלות עור ילדים וטיפול בנגעים וסקולרים בילדים חברות בארגונים מקצועיים: איגוד הסתדרות הרופאים האיגוד הישראלי לרפואת עור ומין האיגוד האירופי למחלות עור ומין האקדמיה האמריקאית למחלות עור ומין
פרופ׳ לב פבלובסקי
פרופ׳ לב פבלובסקי
תחום מומחיות: עור ומין תפקידים ומינויים: מנהל מרפאות עור, המחלקה לעור ולמין, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: אוניברסיטת בן גוריון בנגב מקום התמחות: המחלקה לעור ולמין, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין השתלמויות: פוטותרפיה ופסוריאזיס בית חולים מאונט סיני ניו יורק חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: האיגוד הישראלי לרפואת עור ומין שטחי התעניינות מיוחדים: פסוריאזיס, פוטותרפיה, טיפולים אימונוביולוגים, סטרס נפשי עיסוק במחקר: פסוריאזיס, טיפולים אימונוביולוגים, פוטותרפיה, מחלות דלקתיות של העור.
יונה מנטקה קציר
יונה מנטקה קציר
יו"ר אגודת הפסוריאזיס הישראלית.
ד
ד"ר חגית מץ
ד"ר חגית מץ הינה מומחית למחלות עור ומין. את לימודי הרפואה סיימה באוניברסיטת תל-אביב והתמחתה בבי"ח איכילוב. כיום ד"ר חגית מץ הינה רופאה  בכירה בבי"ח איכילוב אחראית שרות פוטותרפיה .  מנהלת רפואית של פוטותרפיה בבי"ח אסותא , עוסקת במחקר קליני. תחומי עניין  עיקריים : מחלת הפסוריאזיס על כל  היבטיה ,  פוטותרפיה ,  מחלות דלקתיות . חברה בהסתדרות הרופאים בישראל, חברה באגוד הישראלי לרפואת עור ומין , חברה באקדמיה האמריקאית לרופאי עור,.חברה בארגון הנשים הדרמטולוגי העולמי.

מובילי קהילה

כמוניפסוריאזיסחדשותדלקת מפרקים פסוריאטית – מחלה בפני עצמה?

דלקת מפרקים פסוריאטית – מחלה בפני עצמה?

חוקרים זיהו גן המגביר את הסיכון להתפתחות של דלקת מפרקים פסוריאטית אך אינו קשור לפסוריאזיס


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

כ-30% מהאנשים הסובלים ממחלת העור פסוריאזיס יפתחו גם דלקת מפרקים המכונה דלקת מפרקים פסוריאטית (PsA). כיום לא ניתן לדעת מי מחולי הפסוריאזיס יפתח דלקת מפרקים, אך מחקר חדש מעלה את האפשרות שבעתיד בדיקות גנטיות יוכלו לזהות את אלה שנמצאים בסיכון מוגבר לפתח דלקת מפרקים פסוריאטית.

 

דלקת מפרקים פסוריאטית היא סוג נפוץ של דלקת מפרקים כרונית הגורמת לכאב ונוקשות במפרקים ובגידים ועלולה להוביל לנזק במפרקים. כמעט כל המטופלים עם דלקת מפרקים פסוריאטית סובלים גם מפסוריאזיס עורית, ובדרך כלל מחלת העור נוכחת לפני שדלקת המפרקים מתפתחת. עם זאת, רק כ-30% מהמטופלים עם פסוריאזיס יפתחו בהמשך דלקת מפרקים פסוריאטית.

 

כעת חוקרים מאוניברסיטת מנצ'סטר מדווחים בכתב העת Nature Communications על "פריצת דרך" בהבנה של דלקת מפרקים פסוריאטית: החוקרים זיהו שינויים גנטיים המעלים את הסיכון לדלקת מפרקים פסוריאטית - אך לא לפסוריאזיס.

 

הממצאים עשויים בעתיד להוביל לזיהוי של מטופלים עם פסוריאזיס הנמצאים בסיכון לפתח דלקת מפרקים פסוריאטית באמצעות בדיקות גנטיות, ואולי אפילו להוביל לפיתוח טיפולים שימנעו את ההתפתחות של דלקת המפרקים.

 

בהודעה לעיתונות שפרסמו החוקרים הם מסבירים כי הדעות חלוקות באשר לדלקת מפרקים פסוריאטית – האם היא מחלה בפני עצמה או שילוב של פסוריאזיס עם דלקת מפרקים שגרונית. לדבריהם, הממצאים מחזקים את ההשערה לפיה דלקת מפרקים פסוריאטית היא מחלה בפני עצמה וחושפים תובנות מפתח באשר לגנטיקה המסבירה הבדלים מהותיים בין פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית.

 

 

Nature Communications, doi:10.1038/ncomms7046