מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותדיכאון לאחר לידה

דיכאון לאחר לידה

נשים הסובלות מדיכאון שלאחר לידה מעבדות רגשות אחרת


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

דיכאון?, אל תאשימו את ההורמונים המשתוללים: מוחות של נשים הסובלות מדיכאון שלאחר לידה מעבדות רגשות שליליים באופן שונה מאמהות לאחר לידה שאינן סובלות מדיכאון.

 

באוניברסיטת פיטסבורג  שבפנסילבניה השתמשו חוקרים במיפוי תפקודי של  אם אר איי - בכדי להשוות בין מוחות של ארבע עשר נשים הסובלות מדיכאון שלאחר לידה ושש עשרה אמהות חדשות שאינן סובלות מדיכאון בעודן צופות בפנים עם הבעות של כעס והבעות של עצב.

 

החוקרים מצאו, שבאמהות שסבלו מדיכאון נצפתה פחות פעילות מוחית באיזור במוח הנחשב לאחראי על קליטה של רמזים רגשיים ותיווך של תגובות רגשיות מאשר באמהות שלא סבלו מדיכאון.

 

אמהות הסובלות מדיכאון שלאחר לידה נוטות לחוש בקשיי התקשרות אל תינוקותיהן. החוקרת הראשית במחקר זה מניחה שעובדה זאת עלולה להיות קשורה לאבדן עניין כללי יותר באינטראקציות אנושיות בכלל.

 

אותו הצוות שחקר מצא קודם לכן שאנשים הסובלים מדיכאון נוטים להיות רגישים יותר לדימויים שליליים מאשר אנשים שאינם סובלים מדיכאון.

 

השינוי המוחי כפי שהתבטא בפעילות נמוכה יותר באותו חלק של המוח אינו קיים באמהות "טריות", שאינן סובלות מדיכאון. לכן, אין זה סביר שההריון בלבד יצר את התופעה. אולם נדרש מחקר נוסף על מנת לגלות האם החסר בפעילות המוחית נגרם על ידי הדיכאון או אם נשים עם פחות פעילות מוחית באזור זה של המוח מועדות יותר לדיכאון שלאחר לידה.

 

Am J Psychiatry Published September 15, 2010

 

 

תרגום ועריכה: אורית יוגב