מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותדיכאון וחרדה קשורים עם כאבי צואר

דיכאון וחרדה קשורים עם כאבי צואר

ככל שכאבי הצואר חזקים יותר כך יש סיכוי גבוה יותר שהם קשורים למצב של מצוקה נפשית


ידוע כי כאבי צואר קשורים למצב הנפשי של האדם ולא רק הגופני ולמרות זאת רב הטיפולים המוצעים היום הם טיפולים הקשורים לגוף ולא לנפש. המחקר שנעשה בגרמניה התבסס על סקר מקיף של 448 משתתפים שכלל שאלונים על כאבי צואר ועל דיכאון וחרדה. לאחר מכן נעשה ניתוח והתאמה של התוצאות על מנת להעריך כיצד משפיעים המצב החברתי-דמוגרפי, הפסיכולוגי, וכן ההיסטוריה רפואית ואורח חיים בריא על כאבי הצואר. גם בהערכה ראשונית וגם בהערכה שנעשתה לאחר התאמת התוצאות, נראה כי יש קשר חזק בין דיכאון וחרדה לבין כאבי צואר מוגברים. ברמת החינוך, תמיכה חברתית ופעילות גופנית, היתה התאמה בין הנבדקים עם כאבי צואר לבין מצבם הפסיכולוגי והגופני הירוד אך לא תמיד היתה התאמה בין מצב פסיכולוגי-חברתי וגופני לבין מצבי הדיכאון והחרדה.
כל הקבוצות שנמצאו עם רמות גבוהות של דיכאון וחרדה היו בסיכוי גבוה להימצא בקבוצה עם כאבי הצואר המוגברים. מסקנת המחקר היתה כי ככל שכאבי הצואר חזקים יותר כך יש סיכוי גבוה יותר שהם קשורים למצב של מצוקה נפשית.
BMC Musculoskeletal Disorders 2009, 10, 13