מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותדיאטת הלעיסות: ספירת ביסים תורמת לירידה במשקל

דיאטת הלעיסות: ספירת ביסים תורמת לירידה במשקל

חוקרים אמריקאים מצאו כי הפחתה בכמות הנגיסות במזון תורמת לירידה במשקל גם מבלי לשנות את ההרכב הקלורי של המזונות בתפריט


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מנסים להפחית במשקל ועדיין סופרים קלוריות? הגיע הזמן שתפסיקו. לא רק שזה פאסה, וכיום ידוע שמקור הקלוריות חשוב הרבה יותר מאשר מספרן – עכשיו יש גם טכניקה חדשה להרזיה: סופרים ביסים. מתברר שמודעות לכמות הביסים שלועסים עוזרת לרוצים לרזות לאכול פחות, וכתוצאה מכך – לרזות. כמה פשוט, ככה קל.

 

לפי נתוני מחקר חדש שנערך באוניברסיטה הצעירה של ברמינגהם (BYU) במדינת יוטה שבארצות הברית, מי שספרו ביסים למשך חמישה שבועות, השילו עד 2 ק"ג ממשקלם. המשתתפים במחקר ספרו את הביסים שהם לועסים במהלך היום כולו, למשך שבוע, והתחייבו להפחית 20-30% מכמות הנגיסות בשבוע.

 

במחקר השתתפו 61 גברים ונשים בגילי 18 עד 65 עם עודף משקל או השמנת יתר (כשמדד השמנה BMI היה 25 יחידות ומעלה) שהתבקשו לספור את מספר הפעמים שהם מכניסים מזון לפה או לוגמים שתייה שאינה מים. כך מדי יום. בסופו של כל יום המשתתפים בתכנית סמסו או שלחו את תוצאות ספירת הביסים באימייל לחוקרים. מתוכם, רק 41 משתתפים עמדו במשימה (67.2%), ואף ראו תוצאות מבטיחות. בחלוף חמשת השבועות, הנבדקים השילו ממשקלם בממוצע 1.56 קילו לנבדק - מה שהתבטא בירידה של 0.52 יחידות בממוצע במדד ההשמנה. הפחתה של 30% במספר הביסים, במקום של 20% - לא השפיעה באופן משמעותי על הממצאים.

 

המחקר מתפרסם בגיליון נובמבר 2015 של כתב העת Advances in Obesity, Weight Management & Control.

 

סופרים לעיסות

 

"המחקר מאשש את מה שכבר ידענו: ספירת הביסים מובילה לצריכה של פחות מזון ולאו דווקא מזון בעל ערך קלורי נמוך יותר. לא הדרכנו אנשים להרעיב את עצמם, אלא רק לאכול פחות מכפי שהם מרשים לעצמם", הסביר ד"ר ג'ושוע ווסט, מומחה למדעי הבריאות מאוניברסיטת ברמינגהם הצעירה שהוביל את המחקר, והוסיף: "אנשים שנמצאים במשקל יתר צריכים למעשה להיות מרוכזים יותר בכמויות שהם אוכלים ופחות באיכות המזון".

 

מי שעמדו בהתחייבותם לספור ביסים ראו תוצאות כעבור שבוע בלבד, וזאת מבלי ששינו דבר בתזונתם. "בהתחשב במשכו הקצר של המחקר, אנחנו מעודדים מהתוצאות שהושגו, כלומר מהירידה במשקל של כל אחד ואחת מהמשתתפים ששרדו עד הסוף. עכשיו נשאר להמשיך ולעקוב אחר המשתתפים, כדי לראות האם יתמידו בהרגלים החדשים גם לאחר סיום תכנית המחקר ואם ימשיכו לרזות", אומר ווסט.

 

בהמשך, הצליחו חוקרים מהמחלקה למדעי המחשב באוניברסיטה לפתח אלגוריתם ש"יספור" לעיסות עבור המעוניינים בכך. מפתחי האלגוריתם הקימו חברת סטרטאפ שתפתח אפליקציה המאפשר שימוש באמצעות טלפון חכם או שעון יד חכם.

 

ד"ר ווסט וצוותו מאמינים שהטכניקה הזו ישימה ואפשרית, ועשויה להוות פתרון קל, נוח ויעיל עבור 70% מאוכלוסיית ארצות הברית שלוקה בעודף משקל. "התרגלנו לאכול הרבה יותר קלוריות לעומת הדור הקודם או שני דורות קודמים, ואנחנו הרבה פחות בתנועה לעומת הדורות הקודמים. הבשורה של המחקר שלנו היא שלא צריך להפחית במידה משמעותית וקיצונית את כמות הקלוריות כדי לרזות, ואפילו הפחתה של 20% בכמות המזון שנכנס לפה – יעילה ומייצרת הבדל".

 

 

Hall et al., Advances in Obesity, Weight Management & Control

אינספור משתנים ישפיעו עלינו ולכן אני תמיד ממליצה לבחור להרזיה בדרך שמתאימה לנו ושנוכל לעשות אותה הרבה שנים... אז עיצה גורפת - לבחור מה שמתאים לנו.

זה לא מפליא שספירת הביסים תעזור בהרזייה שכן הספירה מובילה למודעות אכילה כל הזמן, אבל בפועל קשה לצפות שנמשיך המון זמן עם ספירה שכזאת ולכן לדעתי היא לא דרך ראויה למעקב.

emily1
26/11/15 12:53

אני מבולבלת לגמרי, כל שני וחמישי יוצא מחקר חדש המזים את קודמו! אני למודת דיאטות, ותמיד ידעתי ולמדתי שאם לועסים היטב והרבה את המזון, כך זה יותר מסייע להורדה במשקל. מה נכון? ד"ר דינה ריאלט, אשמח לתשובה ממך! (גם תשובות נוספות ממביני דבר יתקבלו בברכה...) תודה.