מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותדום נשימה בשינה עלול להחמיר סוכרת

דום נשימה בשינה עלול להחמיר סוכרת

מחקר: דום נשימה חסימתי בשינה בשלב שנת החלום עלול להשפיע לרעה על רמות הסוכר בדם בחולי סוכרת


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

דום נשימה חסימתי בשינה עלול להחמיר את מצבם של חולי סוכרת סוג 2 עקב הפרעה לשלב השינה העמוקה ביותר - שנת REM (תנועות עיניים מהירות), המוכרת גם כשנת חלום. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Diabetes Care.

 

ידוע כי דום נשימה בשינה, תסמונת בה נגרמות הפסקות קצרות של נשימה וירידות מסוכנות של חמצן במהלך השינה, מעלה באופן משמעותי את הסיכון להתפתחות של סוכרת מסוג 2. באופן כללי נמצא כי מקרים חמורים יותר של דום נשימה בשינה קשורים לשליטה גרועה יותר ברמות הסוכר בדם בחולי סוכרת.

 

חוקרים מאוניברסיטת שיקגו ביקשו לבחון את ההבדל בהשפעה של אירועי דום נשימה חסימתי המתרחשים בשנת REM ואלה המתרחשים בשלבי שינה שאינם REM על ההמוגלובין המסוכרר (HbA1c) - מדד המעיד על ממוצע רמות הסוכר ב-3 חודשים האחרונים ולכן מהווה מדד טוב לשליטה בסוכרת. 

 

המחקר כלל 115 אנשים עם סוכרת מסוג 2 שעברו בדיקות שינה ובדיקות המוגלובין מסוכרר. לאחר שלקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, החוקרים מצאו כי אפיזודות של דום נשימה שהתרחשו במהלך שנת REM היו בעלות השפעה עצמאית על השליטה ברמות הסוכר בדם בטווח הארוך, בעוד שדום נשימה בשלבים שאינם REM לא השפיע באופן משמעותי על השליטה ברמות הסוכר בדם.

 

ההמוגלובין המסוכרר החציוני עמד על 6.3% בנבדקים ברבעון הנמוך ביותר של אירועי דום נשימה בשינה בשלב ה-REM, לעומת 7.3% בנבדקים שהיו ברבעון הגבוה ביותר של אירועי דום נשימה במהלך שנת REM.

 

הממצאים מספקים לאנשים עם דום נשימה בשינה סיבה טובה נוספת להשתמש במסכת CPAP המסייעת לוודא שלא יהיו הפרעות בנשימה – הטיפול הסטנדרטי לתסמונת.

 

החוקרים אומרים כי רוב שנת ה-REM מתרחשת בסוף הלילה, בשעות לפני שמתעוררים, אך מחקרים הראו כי מטופלים רבים מסירים את המסכות באמצע הלילה כי לא נוח להם. כתוצאה, דום הנשימה לא מטופל במהלך שנת ה-REM – זמן העשוי להיות חשוב במיוחד לאנשים עם סוכרת.

 

בהתאם לתוצאות המחקר, החוקרים מחשבים כי 4 שעות של שימוש מתמשך במכשיר CPAP יותירו 60% משנת ה-REM לא מטופלת – מה שיהיה קשור לירידה של כ-0.25% בהמוגלובין המסוכרר בלבד, בעוד ששימוש במכשיר במשך 7 שעות יכסה יותר מ-85% משנת ה-REM – מה שיהיה קשור לירידה שיכולה להגיע ל-1% בהמוגלובין המסוכרר – ירידה משמעותית ביותר.

 

 

Diabetes Care February 2014vol. 37 no. 2 355-363