כאב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
ד"ר גוגל לא תמיד יודע
מחקר מצא כי חלק גדול מהמידע הקיים באינטרנט בנושא רפואת ספורט הוא מידע שגוי או מידע חלקי
יותר ויותר מטופלים שמקבלים את הייעוץ הרפואי לגבי פציעות הספורט שלהם מ"ד"ר גוגל" עלולים להיחשף לאבחנות שגויות, לעצות שגויות ולמידע חלקי. כך חשף דו"ח חדש שמעלה חששות לגבי כך שהפציעות מסתבכות ומחמירות כאשר מטופלים מנסים טיפולים על דעת עצמם, לאחר שנתקלו במידע ברשת.
אנשים רבים נסמכים על רשת האינטרנט על מנת לקבל מידע רפואי. אתר הסקרים emarketer מדווח כי עבור יותר מ- 30 מיליון אמריקאים, האינטרנט הוא המקום הראשון אליו הם פונים למידע בנושאים בריאותיים. למעשה 160מיליון אמריקאים (84 אחוז מהגולשים) השתמשו באינטרנט למציאת מידע בנושאים אלו במהלך השנה האחרונה – עלייה של 37 אחוז משנים קודמות.
במחקר הנוכחי, החוקרים ביקשו לבחון עד כמה המידע ברשת הנוגע לפציעות ספורט הוא אמין ואיכותי, מה שכנראה משקף גם על אבחנות רפואיות אחרות שאנשים מחפשים עליהן מידע ברשת.
החוקרים בחרו את עשרת אבחנות רפואת הספורט הנפוצות ביותר וסקרו את המידע שקיים עליהן ברשת. באמצעות מנועי החיפוש שנמצאים בשימוש הרב ביותר על ידי האוכלוסייה- Google ו- Yahoo, החוקרים סקרו את עשרת התוצאות הראשונות שעלו לאבחנות השונות. הם בדקו את שלמות המידע, נכונות המידע ובהירותו. במקביל, הם תיעדו את מקור המידע- האם האתר היה בבעלות ארגון ללא מטרות רווח, מקור חדשותי, מקור של מוסד אקדמי, אדם פרטי, רופא, או תעשייה מסחרית. סך הכל כלל המחקר 154 אתרים שונים.
החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכת העת Journal of Bone and Joint Surgery מצאו כי מידע רפואי ברשת על פציעות ספורט נפוצות, משתנה מאוד מבחינת האיכות בין המקורות השונים.
מבחינת תוכן, נמצא כי אתרים ללא מטרת רווח (מלכ"ר) קיבלו את הציון הגבוה ביותר, אחריהם אתרים אקדמיים (כולל אתרים של כתבי עת רפואיים), לאחר מכן אתרים מסחריים ללא נטייה לשיווק או מכירה (כמו האתרים האמריקאיים WebMD או eMedicine). מקורות המידע הכי פחות מדויקים היו מאמרי וחדשות עיתונות ואתרים אישיים שהוקמו על ידי אנשים פרטיים.
עוד נמצא כי אתרים מסחריים שיש להם אינטרס כלכלי באבחנה, כמו אתרים הממומנים על ידי חברות שמוכרות תרופה או מכשור טיפולי, לעיתים קרובות הכילו מידע חלקי. החוקרים מסבירים כי המידע באתרים אלה עלול להיות מוטה.
http://www.ejbjs.org/cgi/content/abstract/92/7/1612
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה