מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותגנטיקה בפגיעות חוט שדרה

גנטיקה בפגיעות חוט שדרה

נמצא גן שאחראי על אירגון תאי עצב מוטוריים בחוט השדרה


גן שאחראי על ארגון תאי עצב מוטוריים בחוט השדרה
גן שאחראי על ארגון תאי עצב מוטוריים בחוט השדרה

בגילוי מפתיע ובלתי צפוי, מדענים ממרכז רפואי לנגונה באוניברסיטת ניו-יורק גילו כי סוג אחד של גנים אחראי על אירגון נוירונים מוטוריים (תנועתיים) בעמוד השדרה. הממצאים יוכלו לסייע בעתיד למדענים לפתח טיפולים חדשים למחלות כמו מחלת לו גריג או פגיעה חוט שדרה.

 

המארגן "הראשי" הוא חבר במשפחת HOX, הידועה בעיקר בזכות השליטה על התבנית הכללית של פיתוח הגוף. כבר בשלב העוברות המוקדם, גנים ממשפחת  Hox מאפשרים את הקמתו של המבנה הכללי של בעל החיים. מדענים גילו לראשונה את הגנים בזבובי פירות, אבל אותה פעילות זוהתה גם  ביונקים. בבני אדם יש 39 גנים במשפחה זו כאשר 21 מהם זוהו כמתאמים עיצבוב מוטורי בחוט השדרה.

 

"ידענו כי יש 21 גנים ממשפחת Hox שקובעים את מורכבות הקשרים בין תאי העצב המוטוריים בחוט השדרה לבין שרירים בגפיים, "אומר ד"ר ג 'רמי דאסן, חבר בחוג של פיזיולוגיה מדעי המוח. "אבל מה שהפתיע אותנו במחקר זה היה הגילוי כי יש גן יחיד שמתפקד למעשה כמארגן ראשי של תאי עצב מוטוריים והקשרים שלהם. השלב הבא יהיה לראות איך Hoxc9 בנוירונים מוטוריים משפיע התנהגות מוטורית כמו הליכה ונשימה.

 

ביונקים, דרושים מאות רבות של נוירונים מוטוריים כדי לשלוט על מגוון של תאי השריר המשמשים לתיאום תנועה. תיפקוד תקין תלוי בעבודה האם בשלב העבורות, כל תאי העצב הצליחו למצוא את הדרך מן חוט השדרה לקבוצה של השרירים בה הוא צריך לשלוט.

 

"מה שאנחנו מנסים להבין הוא כיצד מערכת העצבים שולטת בתנועות הגוף, כמו נשימה והליכה וכיצד תוכניות גנטיות בעתיד יוכלו לשלוט במעגלים אלה", אומר ד"ר  דאסן.

 

Neuron(2010), 67(5) pp. 781 - 796

 

מתוך-ScienceDaily

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן

 

Dov-c3c4
12/09/10 19:56

צריך לזרז אותם.