מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותגירוי עצבי תת עורי (TENS) יכול להקל כאב נוירופטי

גירוי עצבי תת עורי (TENS) יכול להקל כאב נוירופטי

נוירוסטימולציה כשיטת טיפול בכאב נוירופטי


כאב נוירופטי הוא אחת ההשלכות הקשות של פגיעה בחוט השדרה שיכולה להשפיע על אדם בכל תחומי החיים שלו. בדרך כלל הטיפול התרופתי בכאב נוירופטי מתבסס על תרופות נוגדות דיכאון ותרופות נגד פרכוסים.

 

במחקר שבוצע לאחרונה החוקרים גילו כי ניתן להשפיע על כאב נוירופטי על ידי גירוי עצבי בתדרים שונים.

 

משתתפים במחקר הודרכו לשימוש עצמי במכשיר Transcutaneous Electrical Nerve-TENS Stimulation. מדובר במכשיר אשר מעביר פולסים חשמליים בתדרים שונים לאזורי הגוף הכואבים. הטיפול באמצעות המכשיר בוצע שלוש פעמים ביום למשך שבועיים. בתום השבועיים, שונה התדר של המכשיר והטיפול נמשך שבועיים נוספים.

 

תוצאות המחקר הראו כי 29% מהמשתתפים דיווחו על הקלה בכאב בזמן שימוש במכשיר על תדר גבוה (80 Hz). לעומתם, 38% דיווחו על שיפור ברמת הכאב בזמן שימוש במכשיר על תדר נמוך. בסוף המחקר, 25% מהמשתתפים קיבלו הפניה לשימוש במכשיר לפי בקשתם בעקבות ההשתתפות בניסוי.

 

המחקר מוכיח כי שימוש במכשיר TENS יכול להשתלב בטיפול פרמקולוגי המהווה כיום חלק עיקרי בניהול כאב נוירופטי אצל נפגע חוט שדרה.

 

 85-94,(1) ,2009,46,  Journal of Rehabilitation Research & Development

 

סוגים שונים של מכשיר TENS ניתן לראות כאן

 

 תרגום ועריכה: אנה רייזמן

yossy
17/04/10 17:38

עלי לציין כי יש לי כאבים נועזים בשני צדי עמוד השדרה מין הרגשה של לחץ בשריר אם משיכה כלפי רגל ימין אי יכולת לעמוד .
כאשר מדובר בטיפול בטנס חשמלי האם יהיה אפשר לדעת מה העוצמה המוצעת ואם יש לפעול בשני צידי השריר העוצמה זהה

עלי לציין כי אני בנתיים לוקח כדורי ALGOLOZJN FORTE פעמיים ביום אם הקלה מסויימת אבל המשיכה בשריר לא נפסקת מה לעשות
האם יש עצה


יוסי