כליות ודיאליזה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
גימיק מתוק: מזון רפואי בגלידה
במרכז הרפואי זיו בצפת מטופלי הדיאליזה מקבלים גלידה על בסיס נפרוקאר. בקרוב במרכזיים רפואיים נוספים
האם אפשר להמתיק את טיפולי הדיאליזה? במרכז הרפואי זיו בצפת מטופלי הדיאליזה מקבלים גלידה על בסיס המזון הרפואי "נפרוקאר". בשבועות הקרובים הגלידה תגיע גם למחלקות הדיאליזה האחרות ברחבי הארץ.
מרבית חולי הדיאליזה זקוקים לתפריט תזונתי מיוחד ורבים מהם סובלים מתת תזונה וזקוקים להשלמה של מזון רפואי. המזון הרפואי, הכלול בסל הבריאות, משמש כתמיכה תזונתית חשובה להעשרה של מטופלי דיאליזה ומהווה חלק מהטיפול הרפואי.
כעת, לראשונה בישראל, מוצע הנפרוקאר בהגשה מפנקת של גלידה - חידוש מרענן לחולי הדיאליזה. מכונת הגלידה מוצבת במחלקת הדיאליזה במרכז הרפואי זיו בצפת והצוות מכין גלידה טרייה עבור המטופלים בזמן אמת.
בקרוב, נציגי חברת אבוט והעמותה לקידום ושמירה על זכויות חולי הכליות INKF יעברו ביחידות הדיאליזה בבתי החולים ברחבי הארץ עם מכונת הגלידה, כדי לאפשר לחולי הדיאליזה לקבל את ההשלמה התזונתית באמצעות חוויה קרירה ונעימה, במגוון טעמים טעימים.