מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותגזר ובטטה עשויים להפחית סיכון לסרטן השד

גזר ובטטה עשויים להפחית סיכון לסרטן השד

מחקר: לנשים עם רמות גבוהות יותר של קרטנואידים בדם סיכון מופחת לסרטן השד


הקרטנואידים נותנים גוון אדום-כתום-צהוב (צילום: Shutterstock)
הקרטנואידים נותנים גוון אדום-כתום-צהוב (צילום: Shutterstock)

לנשים שבגופן נמצאו רמות גבוהות יותר של קרטנואידים - נוגדי חמצון הנמצאים בפירות וירקות - סיכון מופחת לסרטן השד. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of the National Cancer Institute.

 

קרטנואידים הם משפחה מסוימת של נוגדי חמצון הנלחמים ברדיקאלים חופשיים בגוף ולכן יש להם תכונות אנטי-סרטניות. הם נקשרו כבר להפחתת הסיכון לסרטן בכלל וסרטן השד בפרט.

 

הקרטנואידים נותנים גוון אדום-כתום-צהוב והם נמצאים בפירות וירקות רבים, בהם גזרים, בטטות, תרד, דלעת, עגבניות ופלפלים אדומים.

 

המחקר הנוכחי אותו ערכו חוקרים מאוניברסיטת הרווארד התבסס על ניתוח של 8 מחקרים קודמים, שיחד כללו 80% מהמחקרים שנערכו בעולם על הקשר בין כמות הקרטנואידים בדם וסרטן השד. סך הכל נכללו בניתוח הנתונים כ-3,000 חולות סרטן השד וכמעט 4,000 נשים ללא סרטן הדומות להן במאפיינים, שהיוו קבוצת ביקורת. החוקרים בחנו את רמות הקרטנואידים בדמן של הנשים, בהם אלפא קרוטן, בטא קרוטן וליקופן.

 

לאחר שלקחו בחשבון גורמי סיכון אחרים לסרטן השד שהיו עלולים להשפיע על התוצאות, החוקרים מצאו כי רמות גבוהות יותר של קרטנואידים בדם קשורות לסיכון מופחת לסרטן השד, במיוחד לגידולים הקשים יותר לטיפול – כאלה שאינם זקוקים להורמון אסטרוגן בשביל לגדול.

 

 

עוד על מה שצריך לאכול כדי למנוע סרטן

 

JNCI J Natl Cancer Inst (2012)doi: 10.1093/jnci/djs461