סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
גורמי סיכון לסוכרת עשויים להשפיע על החשיבה
רמות גבוהות של סוכר בדם ועודף משקל עשויים להשפיע על היכולת של אדם לעבד מחשבות
אנשים ללא סוכרת אבל עם רמות סוכר גבוהות יחסית בדם ועם עודף משקל - שני גורמי סיכון לסוכרת - עשויים להיות בעלי תפקוד קוגניטיבי פחות טוב מאשר אנשים ללא גורמי סיכון. מחקר חדש מצא כי אנשים אלה עשויים לעבד מחשבות באופן פחות מהיר.
את המחקר ערכו חוקרים מאוניברסיטת טולוז בצרפת, בקרב כ-1,200 אנשים בני 35-64 ללא סוכרת. הם בחנו את הקשר בין גורמי סיכון לסוכרת – עמידות לאינסולין, השמנה והמוגלובין מסוכרר (מדד המעיד על ממוצע רמות הסוכר ב-3 חודשים האחרונים) – לבין התפקוד הקוגניטיבי.
כדי לבחון את התפקוד הקוגניטיבי בוצעו למשתתפים מבחנים שהעריכו את מהירות עיבוד המחשבות שלהם: המשתתפים התבקשו לזכור רשימת מילים, להתאים מספרים לצורות מתאימות בתוך פרק זמן קצוב ולומר או לכתוב כמה שיותר מילים שיכלו מקטגוריה מסוימת בזמן קצוב.
מהתוצאות שפורסמו בכתב העת Diabetes Care עולה כי משתתפים עם ה-BMI (מדד להשמנה) הגבוה ביותר היו בעלי סיכון יותר מכפול להגיע לתוצאות הנמוכות ביותר במבחני התפקוד הקוגניטיבי.
בנוסף, למשתתפים עם המוגלובין מסוכרר גבוה היה סיכון גבוה ב-75% לתוצאות נמוכות במבחנים שביקשו להצמיד מספר לצורה. היקף מותניים רחב נקשר לתפקוד קוגניטיבי פחות טוב אצל גברים אבל לא אצל נשים.
Diabetes Care. 2012 Dec 28. Epub ahead of print
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט