מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותגורל הכליות בחולים עם יתר לחץ דם ממאיר

גורל הכליות בחולים עם יתר לחץ דם ממאיר

מחקרים שונים הראו שיפור בגורל הכליות בחולים עם יתר לחץ דם ראשוני ממאיר, אולם לא קיים מידע רב על התוצאות בטווח הארוך של הכליות בחולים אלו.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקרים שונים הראו שיפור בגורל הכליות בחולים עם יתר לחץ דם ראשוני ממאיר, אולם לא קיים מידע רב על התוצאות בטווח הארוך של הכליות בחולים אלו.

 

במחקר הנוכחי נעשתה אנליזה של 197 חולים עם יתר לחץ דם ממאיר שאובחן במהלך יותר מ-30 שנים. שכיחות יל"ד ממאיר נותרה די קבועה במהלך כל שנות המחקר.

 

ב-63% מהחולים עם יל"ד ממאיר, היתה עדות לנזק כלייתי בעת האבחנה, אולם התפקוד הכלייתי השתפר ו/או נותר יציב לאחר האבחנה אצל מרבית החולים. ב-72% הכליות תפקדו כעבור 10 שנים.

 

קיום של מחלת כליות כרונית ברקע, ירידה בסיסית בתפקוד הכלייתי וקיום של פרוטאינוריה (הפרשת חלבון בשתן), הינם גורמי סיכון הקשורים עם תוצאות לא טובות של הכליות לאחר התפתחות של יתר לחץ דם ממאיר.

 

ndt.oxfordjournals.org/content/early/2010/03/17/ndt.gfq143.abstract

 

תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה