מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותגברים נוטשים בעקבות מחלה

גברים נוטשים בעקבות מחלה

לאישה יש סיכוי הגבוה פי 6 להיפרד או להתגרש לאחר אבחנה של סרטן או טרשת נפוצה, בהשוואה לגבר במערכת יחסים שקיבל את האבחנות, כך טוען מאמר שבחן את התפקיד המגדרי ב"נטישת היחסים" המחקר גם מצא שככל שהיחסים ארוכים יותר, כך גוברים הסיכויים שבני הזוג לא ייפרדו


המחקר מאושש ממצאים קודמים שהראו שאחוז הגירושין והפרידות בקרב המאובחנים בסרטן עומד על 11.6%, אחוז הדומה לגירושין באוכלוסייה. עם זאת, החוקרים הופתעו מן ההבדלים המגדריים בפרידות. אחוז הגירושין כאשר האישה הייתה המטופלת עומדים על 20.8% בהשוואה ל- 2.9% כאשר הגבר הוא המטופל.


"להיות אישה היה המנבא החזק ביותר לפרידה או גירושין בכל אחת מקבוצות המחקר", כך אמר הכותב ד"ר מרק צ'מברלין.


ניתן להסביר למה גברים עוזבים בת זוג חולה בחוסר היכולת שלהם, בהשוואה לנשים, להתחייב במהירות לתפקיד המטפל הדואג לבת זוגתו והיכולת הטובה יותר של הנשים לקחת על עצמן את העומס של החזקת הבית והמשפחה, כך טענו הכותבים.


החוקרים עקבו אחר 515 מטופלים החל מ- 2001 ועד 2006. הנשים והגברים התחלקו ל- 3 קבוצות: אלו עם גידול ממאיר במוח (214 נבדקים), אלו עם גידול שפיר ללא מעורבות של מערכת העצבים המרכזית (193 נבדקים) ואלו עם טרשת נפוצה (108 נבדקים), כמעט מחצית מן הנבדקים היו נשים.


צ'מברלין ציין כי המחקר החל בעקבות תשומת לב הרופאים לתופעת הגירושין כאשר המטופלת היא אישה. החוקרים בדקו קבוצות של חולים אונקולוגים ושל טרשת נפוצה בכדי להבחין בין ההשפעות של הסרטן כנגד מחלה נוירולוגית. התוצאות הראו שהמגדר משפיע באופן משמעותי על הגירושין כאשר האישה היא המטופלת, גם בקבוצה האונקולוגית וגם בקבוצת הטרשת הנפוצה (93% ו- 96% בהתאמה, בהשוואה ל- 78% בקבוצת הגידולים השפירים).


המחקר מצא גם קשר בין הגיל ומשך הנישואין לבין הסיכוי להתגרש. ככל שהנשים היו מבוגרות יותר, כך הסיכוי היה גדול יותר שייפרדו מהן. עם זאת, ככל שהנישואין נמשכו יותר זמן, כך הם גם היו יציבים יותר.
החוקרים בחנו גם ממדי בריאות ואיכות חיים בקרב הנבדקים שנפרדו או התגרשו. הם מצאו שהנבדקים השתמשו ביותר נוגדי-דיכאון, השתתפו בפחות ניסויים רפואיים, התאשפזו בתדירות יותר גבוהה, היה להם סיכוי נמוך לסיים את טיפולי ההקרנה וסיכוי גבוה למות בביתם, לפי ממצאי המחקר.


"אנחנו מאמינים שהממצאים שלנו מייצגים את המתרחש בקרב מטופלים עם מחלות שמשפיעות באופן משמעותי על החיים", אמר כותב המאמר. "אנחנו ממליצים לצוות הרפואי להיות רגיש למצב היחסים הזוגיים בקרב אלו שנפגעו ממחלה משמעותית, בעיקר עם המטופלת היא אישה והמחלה פרצה בשלב מוקדם של הנישואין. זיהוי מוקדם והתערבות פסיכו סוציאלית יכולה להפחית את מקרי הגירושין והפרידות, ובהתאמה לשפר את איכות החיים ואיכות הטיפול שהמטופלים יקבלו".


מתוך ה- Medical News TODAY

 

 

תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.