אוסטאופורוזיס
מנהלי קהילה
גברים ישראלים חיים יותר
ישראל ביחס לעולם: ה-OECD מפרסם נתונים על מערכות הבריאות במדינות החברות בארגון, בהן ישראל
תוחלת החיים הממוצעת של גבר ישראלי עומדת על 79.9 שנים – תוחלת חיים גבוהה בכשנתיים וחצי בהשוואה לממוצע במדינות ה-OECD והשלישית בגובהה בכל מדינות הארגון. בקרב נשים הפער עומד על כחצי שנה (83.6 לעומת 82.8) והישראליות ממוקמות במקום ה-11 בקרב מדינות הארגון.
נתונים אלה פורסמו היום (ב') בקובץ הנתונים השנתי על מערכות הבריאות במדינות החברות בארגון ה-OECD שמפרסם הארגון.
עוד עולה מהנתונים כי אוכלוסיית ישראל הינה צעירה בהשוואה למדינות אחרות החברות ב-OECD: שיעור בני הגילאים 65 ומעלה באוכלוסייה עומד בישראל על 10.3 אחוזים לעומת 15.7 שהוא הממוצע במדינות ה-OECD. שיעור הילדים מתחת לגיל 14 בישראל הינו 28.2 אחוזים והוא השני בגובהו בקרב מדינות ה-OECD .
בעיה חמורה ומוכרת שעולה מהדו"ח, היא ששיעור המיטות לאשפוז כללי בישראל נמוך יחסית למדינות אחרות החברות בארגון ועומד על כ-1.9 מיטות לאלף נפש, לעומת ממוצע של 3.3 במדינות החברות ב-OECD. מתחת לישראל רק שתי מדינות. כתוצאה מכך ניצולת המיטות בישראל גבוהה ביותר, דבר המשתקף מנתונים כגון שהייה ממוצעת נמוכה יחסית (ישראל: 4.3 ימים, הממוצע בארגון: 6.5) ושיעורי תפוסה גבוהים יחסית (ישראל: 97 אחוז - שיעור התפוסה הגבוה ביותר בארגון, לעומת 75 אחוז בממוצע בקרב המדינות החברות בארגון).
גם שיעור אחיות לאלף נפש בישראל נמוך מאוד בהשוואה למדינות החברות ב-OECD והוא עמד בשנת 2012 על 4.8 בהשוואה לממוצע של 8.8 בקרב כלל המדינות.
עוד עולה מהנתונים כי אחוז ההוצאה הציבורית (שירותי בריאות במימון ציבורי) מתוך כלל ההוצאה על בריאות בישראל הוא מהנמוכים בהשוואה למדינות החברות בארגון. בשנת 2011 ההוצאה הציבורית עמדה בישראל על 59.8 אחוז בלבד מכלל ההוצאות על בריאות. זאת לעומת 72.3 אחוז במדינות החברות ב-OECD.
גלילה12
תוחלת החיים בישראל גבוהה יותר מאשר בארצות אחרות ושיעור המיטות לאשפוז בישראל נמוך מאשר במדינות אחרות. המסקנה המתבקשת: מי שרוצה להאריך ימים שיתרחק מבתי החולים!!