מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותבתי חולים "ללא כאב": שאיפה או מציאות?

בתי חולים "ללא כאב": שאיפה או מציאות?

מסקר שנערך ב- 25 מרכזים רפואיים בגרמניה, ופורסם בעיתון MEDICAL בספטמבר 2010, עולה כי יותר מ- 80% של המטופלים, סובלים מכאב בעוצמה גבוהה. הסקר נערך בשנים 2003-2006.


PantherMedia
PantherMedia

הסקר כלל שתי קבוצות מטופלים מאושפזים: 2250 במחלקות הכירורגיות ו- 1000   במחלקות אחרות. המטופלים בשתי הקבוצות התבקשו לענות באופן אנונימי על שאלון, ורואיינו לגבי עוצמת הכאב ובאיזו מידה הטיפול להפחתת כאב שקיבלו היה יעיל.

מהממצאים עולה כי 12.4% מהנבדקים לאחר ניתוח ו- . 16.7% מהנבדקים במחלקות שאינן כירורגיות דיווחו שאינם סובלים מכאב. 29.5% מהמטופלים במחלקות הכירורגיות ו- 36.8% מהנבדקים במחלקות שאינן כירורגיות דיווחו על כאב בעוצמה בינונית עד גבוהה. יותר מ-50% מהנבדקים בשתי הקבוצות דיווחו על כאב במהלך תזוזה, כמחצית מהנבדקים במחלקות הכירורגיות ו-57% מהנבדקים במחלקות האחרות דיווחו שאינם מרוצים מהטיפול בכאב שקיבלו. דיווחים על עוצמת כאב גבוהה דווחה בעיקר בשעות  הלילה. 

 

לגבי הטיפול בכאב: 39% מהמטופלים במחלקות שאינן כירורגיות לא קיבלו כל טיפול להפחתת כאב, למרות שסבלו מכאב, לעומת 15% בקרב קבוצה מקבילה במחלקות הכירורגיות. טיפול להפחתת כאב, לא היה יעיל בקרב 45.6% מהנבדקים במחלקות שאינן כירורגיות, ובקרב 29.6% מהנבדקים במחלקות הכירורגיות. מטופלים שסבלו ממחלות סרטן טופלו בתדירות גבוהה יותר בתרופות אופיואידיות.
 

מסקנות הסקר: תופעת הכאב שכיחה בקרב מטופלים מאושפזים לאחר ניתוח ובקרב האחרים. הכאב שכיח במיוחד במהלך תזוזה. במחלקות שאינן כירורגיות הטיפול בכאב נמוך לעומת המחלקות הכירורגיות ( למעט בקרב חולי סרטן). מהממצאים עולה שמטופלים המתינו זמן רב לקבלת תרופה, הטיפול התרופתי לרוב לא סייע בהפחתת הכאב. כל אלה, למרות שבתי החולים מצהירים על כך שהם מספקים טיפול הולם להפחתת כאב.


המלצות: עורכי הסקר מאמינים, שממצאי המחקר יסייעו לקדם את  הטיפול בכאב בבתי החולים בגרמניה ובכלל. חלק מבתי החולים הללו , מקיימים תכניות לקידום הנושא על בסיס הממצאים, ואלה מוכיחים שטיפול יעיל בכאב אכן אפשרי במסגרת מחלקות בתי החולים.

האם ניתן להקיש מסקר זה לאוכלוסיות מאושפזים במדינות אחרות? מומלץ לבדוק את הנושא במרכזים רפואיים דומים בעולם. מה שאומר, כי למרות ההתקדמות בידע ובהבנה של תופעת הכאב וקידום הטיפול התרופתי, עדיין מטופלים רבים סובלים מכאב במסגרות הטיפול השונות בבתי החולים. 

http://www.aerzteblatt.de/v4/archiv/pdf.asp?id=78179