מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותברוקולי משפר את הסיכוי לשרוד את הסרטן

ברוקולי משפר את הסיכוי לשרוד את הסרטן

מחקר: צריכת ירקות ממשפחת המצליבים קשורה לשיעורי הישרדות משופרים בנשים שאובחנו עם סרטן השד


לנשים ששרדו סרטן השד מומלץ לצרוך יותר ברוקולי, כרוב וכרובית (צילום: Shutterstock)
לנשים ששרדו סרטן השד מומלץ לצרוך יותר ברוקולי, כרוב וכרובית (צילום: Shutterstock)

 

צריכת ירקות ממשפחת המצליבים – כמו ברוקולי, לפת, כרוב, כרוב ניצנים וכרובית – קשורה לסיכון מופחת למוות ולחזרת הסרטן בקרב נשים המחלימות מסרטן השד. ככל שהצריכה גדולה יותר – כך גם יש סיכויים טובים יותר לנצח את המחלה. כך עולה ממחקר חדש שהוצג בכנס האיגוד האמריקאי לחקר סרטן.

 

חוקרים מאוניברסיטת Vanderbilt בחנו את תפקיד הירקות המצליבים בהישרדות לאחר אבחנה של סרטן השד באמצעות נתונים של כמעט 5,000 נשים סיניות ששרדו את המחלה, לאחר שאובחנו בין השנים 2002 עד 2006. הנחקרות דיווחו בפירוט על התזונה שלהן וחולקו לחמש קבוצות לפי כמות הירקות המצליבים שהן צרכו.

 

לאחר שנוטרלו משתנים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות כמו גיל, השלב של המחלה וגורמים הקשורים לאורח החיים כמו רכיבי תזונה אחרים ופעילות גופנית, נמצא כי צריכת ירקות מצליבים במהלך 3 השנים הראשונות לאחר אבחנה של סרטן השד קשורה להפחתת הסיכון למוות בכלל, מוות מסרטן השד וחזרה של המחלה. עוד נמצא כי מדובר בקשר של מינון-תגובה, משמע – ככל שהצריכה עולה כך גם משתפרים הסיכויים.

 

בהשוואה לנשים בקבוצה שצרכה את הכמות הקטנה ביותר של ירקות ממשפחת המצליבים, בקרב נשים שצרכו יותר ירקות כאלה הסיכון למוות בכלל ירד ב- 27% עד 62%, הסיכון למוות מהמחלה ירד ב- 22% עד 62% והסיכון לחזרת המחלה ירד ב- 21% עד 35%, בהתאם לכמות הירקות המצליבים שנצרכו.

 

המחקר לא מוכיח באופן חד משמעי כי צריכת הירקות המצליבים מגדילה את שיעורי ההישרדות. ייתכן שיש משהו אחר בנשים שנוטות לאכול יותר ירקות מצליבים שמביא לכך שיש להן סיכוי גדול יותר לשרוד את המחלה, שהחוקרים לא לקחו בחשבון בניתוח הנתונים. בנוסף – הירקות המצליבים שצורכים בסין אינם זהים לאלה שנצרכים בישראל. יחד עם זאת, תוצאות המחקר מתווספות למחקרים קודמים רבים שמצאו כי ירקות ממשפחת המצליבים יכולים להלחם בסרטן מסוגים שונים.

 

רוצים להפיק יותר השפעות נוגדות סרטן מהברוקולי? מחקר שפורסם בשנה שעברה הראה כי האופן בו מכינים וצורכים את הברוקולי משפיע על היכולות נוגדות הסרטן של הירק. אכילת ברוקולי עם נבטי ברוקולי יכולה כמעט להכפיל את ההשפעה האנטי-סרטנית. בישול יתר פוגע בהשפעה המגנה.

 

 

American Association for Cancer Research Meeting 2012, Chicago, March 31-April 4, 2012

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה