מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
בקרוב בחדר הניתוח: הולוגרמות מרחפות של איברים
מנתחים בשניידר נעזרו בהולוגרמות ליבם של שמונה ילדים במהלך צנתורים
הסתיים בהצלחה מחקר ראשון מסוגו בעולם, שנערך במרכז שניידר לרפואת ילדים, שבחן פיתוח ישראלי מתקדם: הולוגרמה תלת-ממדית של איברים פנימיים. המחקר בחן את ההולוגרמות בתנאי אמת - הן ריחפו באוויר במהלך 8 צנתורי לב של ילדים.
במהלך הצנתורים, בוצעה הדמיה של הלב, הן בעזרת שיקוף הנותן הדמיה תלת-ממדית של הלב והן בעזרת מכשור אולטרא-סאונד תלת-ממדי של חברת פיליפס. באמצעות טכנולוגיה חדשנית של חברת ריל-וויו אימג'ינג, על סמך אותן ההדמיות, נוצרה הולוגרמה תלת ממדית של הלב.
הטכנולוגיה החדשה מייצרת הולוגרמה דינמית של האיבר, אשר למעשה "צף ומרחף באוויר חופשי". הרופאים יכולים "לגעת" באיבר הצף, "לסובב" אותו ואף "לחתוך" בו, מה שנראה ומורגש כנגיעה פיזית ממש בחלקיו השונים. כך ניתנת גישה אל כל חלקי האיבר, מכל זווית שהיא. ההולוגרמה מאפשרת זוויות צפייה לא קונבנציונאליות, אשר למעשה מדמות מצב בו האיבר ממש נמצא "בידיו של הרופא".
"ההיטלים ההולוגרפיים אפשרו להבין ולחקור באופן אינטואיטיבי את המבנה המרחבי של לב המטופל" אומרת ד"ר עינת בירק, מנהלת מכון הלב במרכז שניידר "ניתן לצפות בפגמים, כאילו הלב מונח לפניך וכך להעריך במרחב את איכות הפעולה הפולשנית ואת פעולות הגומלין בין שתלים שונים, לרקמה הרכה, תוך כדי ביצוע הפעולה".