מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותבפעם הראשונה בישראל הושתלו כליות מתורם ללא דופק

בפעם הראשונה בישראל הושתלו כליות מתורם ללא דופק

שני אנשים ניצלו בזכות השתלת כליות שנלקחו מתורם שנפטר מדום לב – שיטה שאושרה בישראל השנה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

במהלך 'מבצע צוק איתן' הגיע למרכז הרפואי רמב"ם בחיפה צעיר כבן 30 בעקבות דום לב פתאומי. ניסיונות ההחייאה לא צלחו, ליבו לא חזר לפעום ונקבע מותו.

 

אם אירוע טראגי זה היה מתרחש בשנה שעברה, לא ניתן היה להשתמש באיבריו של הצעיר כדי להציל חולים אחרים, מאחר וליבו לא פעם. עד השנה ניתן היה להשתיל איברים כמו כליות, לב או ריאות רק מחולים עם מוות מוחי-נשימתי, שבעזרת הנשמה מלאכותית ניתן לשמור על פעימות ליבם וזרימת הדם בגופם.

 

אבל בפברואר השנה משרד הבריאות פרסם הנחיות המאפשרות לראשונה ליטול כליות להשתלה מתורם שנפטר מדום לב.

 

מרכזים רפואיים רבים ברחבי בעולם החלו להשתמש בשיטה של נטילת איברים מתורמים שנפטרו לאחר דום לב בזכות התפתחויות טכנולוגיות ולאור המחסור החמור באיברים להשתלה. בישראל בשלב ראשון מבוצע המהלך כפיילוט במרכזים הרפואיים רמב"ם, בילינסון, הדסה וסורוקה.

 

משפחתו של הצעיר שנפטר מדום הלב הסכימה לתרום את כליותיו ואלה שהושתלו באישה בת 57 בבית החולים בילינסון ובגבר בן 58 במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב).

 

צוות מיומן ברמב"ם שעבר הכשרה ייעודית ביצע פעולות ייחודיות לצורך נטילת איברים לאחר דום לב - בהן החדרת צנתרים והזלפת תמיסות קירור ושימור לחלל הבטן - המאפשרות זמן התארגנות של עד 120 דקות להוצאת הכליות מהתורם. ואכן בתוך זמן קצר הובא התורם לחדר ניתוח, שם נלקחו שתי הכליות וחוברו למכונה לשימור כליות שנרכשה על-ידי משרד הבריאות במיוחד לפעולות אלה.

 

את הצלחת ההשתלות בשיטה זו, של תורמים ללא לב פועם, ניתן להעריך רק שבועות אחדים לאחר הניתוח, מאחר והכליה ניטלה מתורם שאספקת הדם שלו לכליות פסקה זמן ארוך יותר לפני הניתוח בהשוואה לכליות הניטלות מתורמים במוות מוחי נשימתי.

 

ד"ר תמר אשכנזי מנהלת המרכז הלאומי להשתלות מספרת כי במשרד הבריאות ובמרכז הלאומי להשתלות עבדו תקופה ממושכת לקראת הפיילוט, במהלכה יצאו צוותים רפואיים ללמידה בחו"ל ובהמשך הגיעו צוותים מחו"ל וקיימו הדרכות בבתי החולים על השימוש בציוד החדיש.

 

"זהו צעד חשוב בקידום ההשתלות בישראל" אומר פרופ רפי ביאר, יו"ר ועדת ההיגוי של המרכז להשתלות, "רשימת ההמתנה להשתלת כליות היא הארוכה ביותר, ואנחנו מקווים שהשימוש בשיטה זו להרחבת מאגר תורמי הכליות, תסייע לקיצור הרשימה לממתינים להשתלת כליה".

 

ב-1 בינואר 2014, 1,075 חולים המתינו להשתלה בישראל, בהם 762 שחיכו להשתלת כליה. רבים מהם עדיין מחכים ורבים אחרים נוספו לרשימת הממתינים להשתלה.

 

לחתימה על כרטיס אדי לתרומת איברים יש להתקשר 6262*