השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
בני נוער שאוכלים יותר שוקולד הם פחות שמנים
מחקר חדש מצא כי לבני נוער שאכלו יותר שוקולד היו רמות נמוכות יותר של שומן בגוף
על אף ששוקולד נקשר להטבות בריאותיות, הממתק האהוב עדיין נתפס כמאיים, בגלל שהוא משמין. אבל נראה שאנשים שמתפנקים בשוקולד דווקא נוטים להיות רזים יותר.
מחקר שפורסם בשנה שעברה מצא כי אנשים שמפנקים את עצמם בשוקולד בתדירות גבוהה נוטים להיות רזים יותר מאלה שכמעט לא אוכלים שוקולד. כך למשל, החוקרים מצאו הפרש של 2.3-3.2 ק"ג בין אלה שאכלו שוקולד 5 פעמים בשבוע לאלה שלא אכלו שוקולד בכלל.
כעת מחקר חדש שפורסם בכתב העת Nutrition מצביע על מגמה דומה בילדים. במסגרת המחקר, חוקרים מאוניברסיטת Granada בספרד בדקו את הקשר בין השמנה ואכילת שוקולד אצל כ-1,500 בני נוער בגילאי 12-17.
הנחקרים התבקשו לכתוב כל מה שאכלו בשני ימים נפרדים. החוקרים מדדו אצל כל הנחקרים את ה-BMI , היקף המותניים ורמות השומן בגוף.
מניתוח הנתונים עולה שאצל בני נוער שאכלו הרבה שוקולד היו רמות נמוכות יותר של שומן בגוף, גם באזור המותניים.
קשר זה לא היה תלוי במין, גיל, צריכת הקלוריות הכללית, צריכת שומנים רווים, צריכת ירקות ופירות ופעילות גופנית.
המחקר בטח לא מוכיח כי השוקולד תורם להרזיה, אבל הוא מראה כי ניתן להתפנק בשוקולד ולא להיות שמנים.
Nutrition, published online 21 October 2013
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ד"ר דינה ראלט PhD
המחקר הזה לא הפריד בין סוגי השוקולד אבל ברור שיש הבדל בינהם. הנה למשל הפוסט של נעמי זיו על שוקולד בריא.
הקקאו הוא החלק הבריא של השוקולד אז הוא מומלץ...
ELL
זה תקף לגבי שוקולד מריר ללא סוכר? והאם המחקר תקף גם לגבי קקאו אבקה. תודה חג שמח (: