מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותבני נוער שאוכלים יותר שוקולד הם פחות שמנים

בני נוער שאוכלים יותר שוקולד הם פחות שמנים

מחקר חדש מצא כי לבני נוער שאכלו יותר שוקולד היו רמות נמוכות יותר של שומן בגוף


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

על אף ששוקולד נקשר להטבות בריאותיות, הממתק האהוב עדיין נתפס כמאיים, בגלל שהוא משמין. אבל נראה שאנשים שמתפנקים בשוקולד דווקא נוטים להיות רזים יותר.

 

מחקר שפורסם בשנה שעברה מצא כי אנשים שמפנקים את עצמם בשוקולד בתדירות גבוהה נוטים להיות רזים יותר מאלה שכמעט לא אוכלים שוקולד. כך למשל, החוקרים מצאו הפרש של 2.3-3.2 ק"ג בין אלה שאכלו שוקולד 5 פעמים בשבוע לאלה שלא אכלו שוקולד בכלל.

 

כעת מחקר חדש שפורסם בכתב העת Nutrition מצביע על מגמה דומה בילדים. במסגרת המחקר, חוקרים מאוניברסיטת Granada בספרד בדקו את הקשר בין השמנה ואכילת שוקולד אצל כ-1,500 בני נוער בגילאי 12-17.

 

הנחקרים התבקשו לכתוב כל מה שאכלו בשני ימים נפרדים. החוקרים מדדו אצל כל הנחקרים את ה-BMI , היקף המותניים ורמות השומן בגוף.

 

מניתוח הנתונים עולה שאצל בני נוער שאכלו הרבה שוקולד היו רמות נמוכות יותר של שומן בגוף, גם באזור המותניים.

 

קשר זה לא היה תלוי במין, גיל, צריכת הקלוריות הכללית, צריכת שומנים רווים, צריכת ירקות ופירות ופעילות גופנית.

 

המחקר בטח לא מוכיח כי השוקולד תורם להרזיה, אבל הוא מראה כי ניתן להתפנק בשוקולד ולא להיות שמנים.

 

 

Nutrition, published online 21 October 2013

 

 תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

 

המחקר הזה לא הפריד בין סוגי השוקולד אבל ברור שיש הבדל בינהם. הנה למשל הפוסט של נעמי זיו על שוקולד בריא.

הקקאו הוא החלק הבריא של השוקולד אז הוא מומלץ...

ELL
01/12/13 2:57

זה תקף  לגבי שוקולד מריר ללא סוכר?  והאם המחקר תקף גם לגבי קקאו אבקה. תודה חג שמח (: