מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

בישול ואפייה חוויה קולינרית.לא רק לאני...

חברים (144)

תגובות

מרווה
02/09/13 11:52

מסכימה לחלוטין העין אוכלת לפני הפה ( לא ציטוט מדוייק העיקר הרעיון) .
לאחרונה נחשפתי להמון מתכונים לעוגות לכבוד ראש השנה. הבחירה קשה. באיזה מתכון לבחור. מישהו נתקל בדילמה כזאת?

מנהל קבוצה
31/08/13 18:47

peri104

הנה רעיון לארוחת בוקר בראש השנה - פנקייקס. כי אין אחד בעולם שלא אוהב פנקייקס. זה בדרך כלל מושחת מהיסוד, ואחרי כל הארוחות הכבדות של החג - הנה רעיון מקורי, די שפוי ומאד טעים - הוא נבדק גם על אוכלי פנקייקס מסורתיים שלא היו חולמים לגעת בקינואה וכן - צריך ללכת לקנות כמה דברים שאין בבית אבל זה שווה את זה

חצי כוס קמח שקדים

חצי כוס קמח כוסמין (כן - אפשר להחליף בקמח רגיל, אבל למה?)

1 כוס קינואה אדומה, מבושלת

חצי כפית קינמון

1 כפית אבקת אפיה

רבע כפית מלח

1 כף סוכר

חצי כוס חלב

1 ביצה

כפית תמצית/מחית וניל איכותית

כף וחצי שמן קוקוס מומס אך לא חם מידי/או שמן אחר או חמאה מומסת ולא חמה מידי

אופן הכנה:



מערבבים את כל היבשים היטב מלבד הסוכר.

טורפים היטב את הביצה עם הכף סוכר.

מוסיפים לתערובת הביצה את הוניל והשמן בזילוף דק.

מערבבים את הביצה עם תערובת היבשים והסוכר.

מוסיפים את החלב ומערבבים היטב.

מחממים מחבת טובה עם שמן רגיל/חמאה.

מלבבים פנקייקס

מגישים עם ים מייפל ויוגורט שמנמן :)

תגובות

מנהל קבוצה
31/08/13 18:45

מרק קרם ארטישוק ירושלמי עם פטריות פורצ\'יני בעלות ארומה נפלאה, אותו נגיש לצד מקלוני בצק עלים

מצרכים:



50 גרם חמאה

1 בצל, קצוץ גס

3 שיני שום, פרוסות

1 כפית עלי תימין קצוצים

4 עלי מרווה

1/2 קילו ארטישוק ירושלמי, קלוף

1/2 כוס (חבילה) פטריות פורצ\'יני יבשות

מים להשרת הפטריות

6 כוסות מים

מלח, פלפל גרוס



למקלות הבצק:



1/2 חבילה בצק עלים חמאה מעדנות

שומשום

מעט גבינת פרמזן מגורדת

מלח גס

ביצה



להגשה:



1/2 מיכל שמנת מתוקה

עירית קצוצה

גבינת פרמזן מגורדת



אופן הכנה:



המרק:

משרים במים את פטריות הפורצ\'יני מספר דקות.

שמים בסיר את החמאה, הבצל, השום, התימין והמרווה ומאדים כמה דקות.

פורסים את הארטישוקים לפרוסות עגולות.

מוסיפים את הארטישוקים לסיר ומבשלים עוד כמה דקות.

סוחטים מהפטריות את המים (שומרים את המים בהם הן הושרו), קוצצים את הפטריות ומוסיפים אותן לסיר.

מוסיפים לסיר את המים הרותחים, מלח, פלפל ואת מי הפטריות ומביאים לרתיחה.

מבשלים את כחצי שעה.



מקלות בצק העלים:

מרדדים את הבצק, חותכים לרצועות ברוחב של 1 סנטימטר.

מורחים כל רצועה בביצה טרופה, מפזרים מלח, שומשום וגבינת פרמזן.

מסובבים כל רצועה בצורה מסולסלת סביב צירה על-ידי אחיזה בשני הקצוות.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות.



ההגשה:

מרסקים את המרק במוט ריסוק לתערובת חלקה לגמרי.

מקציפים את השמנת המתוקה באמצעות מטרפה, עד שהיא מקבלת מרקם פחות נוזלי (אבל לא קצפתי).

מוזגים את המרק לקערות, מוסיפים לכל קערה מעט מהשמנת, עירית קצוצה וגבינת פרמז\'ן, מגישים לצד מקלות בצק העלים.

תגובות

מנהל קבוצה
31/08/13 18:44

ישראל אהרוני מקנח ארוחה איטלקית מפוארת עם טארט משגע של תאנים וקרם שקדים, עוגה קלאסית שתמיד כיף לאכול ולהגיש לאורחים, והבונוס - אפשר להמיר את התאנים בכל פרי אחר שאתם אוהבים

מצרכים לבצק:



150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3 כוסות קמח

1 ביצה

מעט מלח



לקרם שקדים:



100 גרם חמאה

100 גרם סוכר

100 גרם שקדים טחונים

ביצה

מעט תמצית וניל



לתאנים:



12 תאנים יפות חצויות (אפשר להמיר בכל פרי שרוצים)

50 גרם חמאה

מעט סוכר







אופן הכנה:

מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון, אם הבצק יוצא פירורי מדי מוסיפים מעט מים.

יוצרים כדור מהבצק ומקררים מעט.

מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק.

מרפדים בבצק תבנית טארט מסולסלת ומחוררים באמצעות מזלג, מקררים.

טוחנים את חומרי הקרם לתערובת חלקה.

יוצקים את הקרם על הבצק, כך שיגיע כמעט עד לגובה התבנית.

מסדרים את התאנים על הקרם.

ממיסים את 50 גרם החמאה במחבת.

מברשים את התאנים בחמאה המומסת, ובוזקים סוכר מלמעלה.

אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כ-40 דקות.

תגובות

תגובות

מנהל קבוצה
31/08/13 18:38

עוף בתמרים ושום / פיליס גלזר

מגישים על מצע בורגול עם קינמון וכמון (ראו מתכון מקושר)





ציון גולשים: (23 מדרגים)



חומרים (4 מנות)



1 עוף מחולק ל-6 או 8 חתיכות

3/4 כוס שמן זית כתית

12 שיני שום מקולפות ופרוסות באלכסון

1 בצל בינוני פרוס דק ומחולק לטבעות

12 תמרים גדולים \"מג\'ול\", חצויים ומגולענים

1/2 כוס דבש

3 כפות חומץ בן יין אדום

1 כף חומץ בלסמי

1 כוס יין אדום יבש (רצוי מרלו)

מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

2 גבעולי טימין טרי

2 גבעולי רוזמרין טרי





אופן ההכנה





שוטפים את העוף ושמים בקערה. יוצקים מעליו מים רותחים עד לכיסוי ומעמידים בצד 2-3 דקות.

בעזרת סכין חדה, משפשפים את העור כדי להוריד עודפי שומן ושאריות נוצות. שוטפים שוב, מייבשים ושמים בתבנית אפייה (לא מאלומיניום). מערבבים את יתר החומרים יחד, מלבד עשבי תיבול, ויוצקים על העוף. שוברים את הטימין והרוזמרין לחתיכות וזורקים מסביב לעוף.

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים כשעה או עד שהעוף משחים. כל 15-20 דקות יוצקים את הרוטב על העוף כדי שלא יתייבש.

תגובות

מנהל קבוצה
31/08/13 18:37

עוגת דבש

המצרכים (לתבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס\"מ, או 3 תבניות אינגליש קייק):

3.5 כוסות (500 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

4 כפיות קינמון טחון

קורט ציפורן (לא חובה)

1/2 כפית מלח

1 כוס (240 מ\"ל) שמן

1 כוס (320 גרם) דבש

כוס ורבע (250 גרם) סוכר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1 כוס (240 מ\"ל) קפה נמס חם (1 כפית גדושה קפה נמס מומסת בכוס מים רותחים ללא חלב)

גביע (200 מ\"ל) יוגורט 3% (ניתן להמיר ב-1/2 כוס מיץ תפוזים)

1/4 כוס (60 מ\"ל) ויסקי/רום/ברנדי



עוגת דבש חן שוקרון - הבלילה בתבנית

ו.... היידה לתנור. בעוד שעה יהיו פה ניחוחות שאתם לא מאמינים

צילום׃ חן שוקרון

אופן ההכנה:



1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית או התבניות.



2. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון והציפורן. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב בעזרת מזלג.



3. בקערת המיקסר מערבלים יחד את השמן, הדבש, הסוכר (לבן וחום), הביצים, תמצית הווניל, הקפה החם, היוגורט (או מיץ התפוזים) והוויסקי.





4. מוסיפים את תכולת קערת היבשים לקערת המיקסר ומערבלים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מעבירים את הבלילה לתבנית/תבניות משומנות, ומעבירים לתנור.

5. לתבנית קוגלהוף גדולה משך האפייה יהיה כשעה ורבע (75 דקות). לתבניות אינגליש קייק משך האפייה יהיה כ-55 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש ועם מעט פירורים לחים. יש לצנן לחלוטין לפניי החילוץ מהתבנית.



העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עוד 4 ימים נוספים.



על פי מתכון מתוך הספר Treasure of Jewish Holiday Bakin

תגובות

תגובות

shpiz
02/09/13 9:20

שנה טובה מתוקה ובריאה לכל חברי הקבוצה ולכל בית ישראל
קללה הנאמרת במיוחד לאלה הרוצים לשמור על הגזרה בימים טרופים אלו
ש"תלך לכל הארוחות" ממיטב חידודי הלשון של יעקב פרוינד

144 חברים בקבוצה
קלריס
קלריס
יצחק א
יצחק א
הנרי 5
הנרי 5
אבישר
אבישר
קוקיס
קוקיס
ניצה6
ניצה6
ציפי פ
ציפי פ
deluxe
deluxe
ליבל
ליבל
בת 70. אלמנה, גרה לבד, עצמאית, נוהגת, הולכת להרצאות, פעמים בשבוע להתעמלות. הבעיה העקרית שלי שאני לא יכולה להעלות מדרגות...
liat31
liat31
fina
fina
דפני11
דפני11
Lydia3
Lydia3
planet2us
planet2us
mor_dar
mor_dar
Just me123
Just me123
בישול ואפייה חוויה קולינרית.לא רק לאניני טעם !!!!

בישול ואפייה חוויה קולינרית.לא רק לאניני טעם !!!!

אודות הקבוצה

ברוכים הבאים לקבוצה שלי שמי פרי וכמו שאחרים מכירים אותי אצלי הכל טעים .. אני אוהבת לבשל ולאפות בשנים האחרונות אני משתמשת במתכונים מבית סבתי ואימי וחלק מהמתכונים רוקחת בעצמי אך משתמשת גם במתכונים מאתרי אינטרנט טובים כמובן שאני מפרסמת אותם ררק לאחר שניסיתי .. אז מי מכם שאוהב את המטבח מוזמן לבשל ולאפות איתי ולהכין לעצמו מאוסף המתכונים שמפורסמים כאן בכמוני .... במתכונים מומלצים שלכם, לתת ולקבל טיפים והמלצות, להתייעץ לגבי שינוי מתכונים קיימים בהתאם ולשאול ...הכל אבל הכל ....כי אני כאן בשבילכם . ושיהיה בתיאבון !!!

מנהלי הקבוצה

בישול ואפייה חוויה קולינרית.לא רק לאניני טעם !!!!

בישול ואפייה חוויה קולינרית.לא רק לאניני טעם !!!!

מנהלי הקבוצה

אודות הקבוצה

ברוכים הבאים לקבוצה שלי שמי פרי וכמו שאחרים מכירים אותי אצלי הכל טעים .. אני אוהבת לבשל ולאפות בשנים האחרונות אני משתמשת במתכונים מבית סבתי ואימי וחלק מהמתכונים רוקחת בעצמי אך משתמשת גם במתכונים מאתרי אינטרנט טובים כמובן שאני מפרסמת אותם ררק לאחר שניסיתי .. אז מי מכם שאוהב את המטבח מוזמן לבשל ולאפות איתי ולהכין לעצמו מאוסף המתכונים שמפורסמים כאן בכמוני .... במתכונים מומלצים שלכם, לתת ולקבל טיפים והמלצות, להתייעץ לגבי שינוי מתכונים קיימים בהתאם ולשאול ...הכל אבל הכל ....כי אני כאן בשבילכם . ושיהיה בתיאבון !!!

יצירת קבוצה חדשה
קבוצות הן כלי נהדר להתדיינות עם שאר חברי הקבוצה על נושאים שרלוונטיים לקהילה לה אתם שייכים.