מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותבזמנים קשים אנשים רוצים לאכול יותר

בזמנים קשים אנשים רוצים לאכול יותר

תקופות קשות עלולות לגרום להשמנה: מחקר מצא שבזמנים קשים אנשים נוטים לאכול יותר מזונות עתירי קלוריות


כשנדמה שהזמנים קשים יש נטייה לאכול מזון משמין (צילום: Shutterstock)
כשנדמה שהזמנים קשים יש נטייה לאכול מזון משמין (צילום: Shutterstock)

המהומות בשטחים מחמירות ויש חשש לאינתיפאדה שלישית, מחירי הדירות ממשיכים לעלות והשכר נשחק. כל החדשות הרעות הללו עלולות לגרום לכם להשמין. מחקר חדש מצא כי כאשר קיימת תפיסה שהזמנים קשים, אנשים נוטים לפנות למזונות עשירים יותר בקלוריות, שיספקו אותם לזמן ממושך יותר. 

 

במסגרת המחקר שפורסם בכתב העת Psychological Science, חוקרים מאוניברסיטת מיאמי הזמינו מתנדבים להשתתף בטעימות של סוכריות שוקולד M&M מסוג חדש. מחצית מהמשתתפים קיבלו קערה עם הממתק ונאמר להם שהמרכיב הסודי הוא שוקולד חדש עתיר קלוריות. היתר קיבלו גם הם קערה עם הממתק, אך להם נאמר שהשוקולד הוא דל קלוריות. למעשה, לא היה כל הבדל בין הממתקים ששתי הקבוצות קיבלו. לכל המשתתפים הוסבר שהם יכולים לטעום מהמוצר כדי למלא שאלון לגבי טעמו.

 

מה שהחוקרים מדדו באמת, זה את כמות הממתקים שהמשתתפים צרכו לאחר שהם נחשפו לפוסטרים שהכילו משפטים ניטראליים או משפטים הקשורים למאבק ומצוקות.

 

אלה שעודדו אותם לחשוב באופן תת מודע על מאבק ומצוקה אכלו קרוב ל-70% יותר מהממתקים "עתירי הקלוריות" בהשוואה למשתתפים שקיבלו את האופציה "דלת הקלוריות". לעומת זאת, בקרב משתתפים שנחשפו למסרים ניטראליים, לא היה הבדל משמעותי בכמות הממתקים שנצרכו בקבוצה שקיבלה את הממתקים המשמינים לזו שקיבלה את הממתקים הדלים בקלוריות.

 

מכיוון שהסוכריות בעצם היו זהות, ברור שזה לא הטעם שגרם לתגובה, אלא התשוקה לקלוריות שנבעה מתחושת המצוקה. החוקרים מסבירים כי זה עשוי לנבוע מתחושה שהמשאבים מוגבלים, שמובילה לרצון לצרוך מזון שיספק לזמן ממושך יותר.

 

 

Psychological Science. published online before print, Jan. 9, 2013

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט